Kuyt: "Dit voelt als een thuiswedstrijd"

11 juni 2006, 18:24

Dirk Kuyt was na afloop van het duel tussen Nederland en Servië-Montenegro vol lof over de Nederlandse fans in Leipzig. Tienduizenden gelukkigen zorgden in het stadion voor een geweldige sfeer, terwijl ook in de binnenstad van Leipzig duizenden fans op grote schermen voor uitzinnige taferelen zorgden. Dat is schitterend, zegt Kuyt tegen FCUpdate.nl.

"We zitten sinds gisteren in een hotel in de binnenstad", vertelt de Katwijker. "Je merkt daar aan alles dat de hele stad oranje is, dat hoef je niet onder stoelen of banken te steken. Er is ook wat hectiek rond ons hotel, maar je probeert je daar toch een beetje van af te sluiten. Je bent hier namelijk natuurlijk vooral om je te focussen op de wedstrijd."

Over de sfeer in het stadion was Kuyt lyrisch. "Dit is geweldig, hier doe je het voor. Het voelt gewoon alsof je een thuiswedstrijd speelt. Als dat de komende wedstrijden weer zo is, zie ik de toekomst op dit toernooi in ieder geval met veel vertrouwen tegemoet."

Kuyt kwam zelf in de tweede helft in het veld voor Ruud van Nistelrooy. "Dat is lekker, je hoopt natuurlijk toch dat je in zo'n wedstrijd in mag vallen. Ik kwam er nu in als spits, maar het maakt mij echter niet waar ik moet spelen. Ik speel gewoon waar de bondscoach me nodig heeft."

Kuyt was, net als iedereen, bijzonder onder de indruk van het spel van Arjen Robben. "Hij was vandaag bij vlagen weergaloos. Je weet dat hij altijd veel risico in zijn spel legt, je moet het vervolgens als trainer aandurven om hem te laten staan wanneer het bij hem vijf keer op rij fout gaat. De zesde keer gaat het dan wel goed en wat er dan kan gebeuren heb je vandaag gezien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen