Spoorboekje: Brazilië uit op eerherstel, Servië kan zich plaatsen

22 juni 2018, 07:00   Bijgewerkt: 21 juni 2018, 23:42

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 22 juni.

Wedstrijden

Brazilië - Costa Rica (14.00 uur)

De WK-opener van Brazilië tegen Zwitserland (1-1) eindigde in een domper. Om de bittere nasmaak weg te spoelen, maar vooral om niet in serieuze problemen te komen is een overwinning op Costa Rica een must. Wederom zijn de ogen ook gericht op Neymar. Tegen Zwitserland viel hij vooral op door zijn vele valpartijen. Het kwam op veel kritiek te staan. Kan hij vanmiddag critici de mond snoeren?

Nigeria - IJsland (17.00 uur)

IJsland maakte indruk tegen Argentinië (1-1). Niet zozeer vanwege het vertoonde voetbal, maar voornamelijk door de passie van het elftal van Heimir Hallgrimsson. Met dat recept deed IJsland op het EK in Frankrijk ook al aan klantenbinding. Twee jaar geleden was de kwartfinale het eindstation, ook nu hoopt IJsland te kunnen verrassen. Een zege vanmiddag op Nigeria en de WK-debutant is een heel eind op streek voor de achtste finale.

Servië - Zwitserland (20.00 uur)

Met aanstaand Ajacied Dusan Tadic in de gelederen kan Servië zich zomaar als eerste land van Groep E plaatsen voor de knock-outfase. Velen hadden daar Brazilië verwacht, maar de Serviërs staan na één duel bovenaan. Maar Zwitserland is een taaie tegenstander. Het Alpenland hielden de Goddelijke Kanaries in bedwang en dat kan lang niet iedereen zeggen.

Voetbal op tv

13.50 uur: Brazilië - Costa Rica, NPO 1 - live verslag van WK-duel

16.50 uur: Nigeria - IJsland, NPO 1 - live verslag van WK-duel

19.50 uur: Servië - Zwitserland, NPO 1 - live verslag van WK-duel

21.45 uur: WK Talk, FOX Sports 1 - talkshow over het WK

21.50 uur: VI Oranje blijft thuis, RTL 4 - talkshow over het WK

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen