Officieel: Van Bommel volgt vertrekkende Cocu op bij PSV

22 juni 2018, 11:37   Bijgewerkt: 22 juni 2018, 12:10

Mark van Bommel volgt Phillip Cocu op als hoofdtrainer van PSV. De landskampioen heeft dat vrijdagochtend wereldkundig gemaakt. Van Bommel tekent voor drie seizoenen. PSV bevestigt tevens dat Cocu zijn loopbaan voortzet in Turkije bij Fenerbahçe

Assistent-trainer Chris van der Weerden volgt Cocu naar Istanbul. In zijn plaats komt Jürgen Dirkx, die afgelopen seizoen Van Bommel assisteerde bij PSV onder 19 en de rol van assistent nu ook vertolkt op het WK bij de nationale ploeg van Australië. Ook Van Bommel assisteert Bert van Marwijk bij de Socceroos. Wanneer Australië is uitgeschakeld, meldt de opvolger van Cocu zich in Eindhoven. Mogelijk valt dinsdag het doek voor de Aussies, en begint een dag later de voorbereiding van de Eindhovenaren.

Van Bommel had al de ambitie om ooit aan de slag te gaan als hoofdtrainer van PSV. Om beslagen ten ijs te komen deed hij als assistent van Van Marwijk ervaring op bij Saudi-Arabië en Australië. De afgelopen twee jaar had de oud-prof PSV onder 19 onder zijn hoede. Toen vorige week bleek dat Cocu daadwerkelijk zou vertrekken, achtte Van Bommel de tijd rijp.

"Het moment waarop je bij een A-selectie begint valt niet altijd te regisseren. Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen", reageert Van Bommel op de website van PSV. Pas na het WK gaat hij verder in op zijn nieuwe baan.

Lees ook: Gerbrands: "Stap van Cocu een logische consequentie"

Verdien ruim zes keer je inzet bij een gelijkspel tussen Brazilië en Costa Rica!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen