Transferweekje: Tadic, Ziyech en ADO zoekt rechtsback

23 juni 2018, 14:15

Hoewel de transfermarkt officieel nog niet open is en het WK in volle gang is, worden nieuwe deals voor het komende seizoen al beklonken. Ook draait de geruchtenmachine op volle toeren. Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

Tadic schiet Sulejmani uit recordboeken

Er is nog geen witte rook, maar Ajax staat op het punt de spectaculaire terugkeer van Dusan Tadic naar de Eredivisie af te ronden. De 29-jarige aanvallende middenvelder was vrijdagavond tijdens Servië – Zwitserland (1-2) nog één van de betere spelers op het veld en leidde met een mooie voorzet de 0-1 van Aleksandar Mitrovic in. Het is voor de Amsterdammers te hopen dat zijn goede spel niet de interesse van andere clubs heeft aangewakkerd. Volgens De Telegraaf is alles zo goed als rond: Ajax heeft een persoonlijk akkoord met Tadic bereikt en is ook met Southampton tot een overeenstemming over de transfersom gekomen. Liefst 17,1 miljoen euro betaalt de Amsterdamse club voor de ervaren Serviër, een clubrecord. De vorige keer dat Ajax het clubrecord brak, was in 2008. Toen betaalde Ajax een bedrag van 16,25 miljoen euro voor een andere Serviër: Miralem Sulejmani. Iedereen weet hoe dat afliep.

{image[326986][right-half][]}Mouwen opgestroopt in Schenk-soap

Sparta Rotterdam kwam deze wél met witte rook, maar de rook kreeg vrijdag een ander, donker kleurtje. De Rotterdammers presenteerden donderdag Xandro Schenk als nieuwste aanwinst. De 25-jarige verdediger meldde zich op Het Kasteel, liet zich fotograferen in een Sparta-shirt en gaf een interview waarin hij zei blij te zijn met zijn nieuwe club. Een dag later wilde Schenk echter onder het contract uitkomen. Zijn reden? [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334555/twente-tracht-net-gepresenteerde-schenk-bij-sparta-weg-te-halen/,_blank,FC Twente]. De club uit Enschede meldde zich bij zijn vader en deed de verdediger een betere aanbieding. Sparta is woedend op de handelswijze van de Tukkers. "Wij hebben gebeld met FC Twente en gevraagd waar ze mee bezig zijn, dit kunnen ze niet maken", zei technisch manager Henk van Stee aan RTV Rijnmond. De Spartanen zijn ook teleurgesteld in Schenk, maar hopen dat de verdediger nog tot bezinning komt. "Wij kunnen er nu een arbitragezaak van maken. Dan ga ik er voor 99 procent vanuit dat wij in het gelijk worden gesteld", liet Van Stee weten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

{image[323372][left-half][]}Nainggolan maakt weg vrij Ziyech

Hij wilde zelf liever niet vertrekken, maar Radja Nainggolan kondigde deze week aan dat hij AS Roma verlaat voor Inter. Een opvallende keuze van de Romeinen, daar Nainggolan (30) in Rome de afgelopen jaren een belangrijke kracht is geweest en geliefd was bij het publiek. Het vertrek van Nainggolan zou zomaar de komst van Hakim Ziyech kunnen inleiden. AS Roma is geïnteresseerd in de Marokkaan, Ziyech zelf ziet de Romeinse club wel zitten én er is een plekje op het middenveld gekomen. Eén en één (en één) is drie, zo lijkt het.  Ziyech kan de tweede Ajacied worden die deze zomer van Ajax naar AS Roma overstapt. Vrijdag werd de langverwachte transfer van Justin Kluivert afgerond.

{image[325540][right-half][]}ADO: rechtsback gezocht

ADO Den Haag is druk op zoek naar een nieuwe rechtsback. Tyronne Ebuehi zag zijn stormachtige ontwikkeling beloond worden met een toptransfer naar Benfica. Met Thijmen Goppel (21) heeft ADO een potentiële vervanger in de gelederen. Hij verving Ebuehi ook tijdens het competitieslot waarin de Nigeriaans international geblesseerd was. Maar er zal een goede concurrent bij moeten voor Goppel. Een serieuze naam die valt is Dion Malone, die al vijf seizoenen in de Residentie speelde. Hij mag transfervrij vertrekken bij het Azerbeidzjaanse Qabala en had al contact met Alfons Groenendijk, zo liet Malone weten aan Omroep West. De 29-jarige verdediger kan ook nog op het middenveld uit de voeten. Tevens deed ADO ook de 21-jarige rechtervleugelverdediger Trevor David een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen, weet [a,https://www.vi.nl/nieuws/ado-wil-malone-terug-en-doet-david-aanbieding,_blank,Voetbal International], en zet ADO in op een dubbelslag.

{image[325568][left-half][]}Het verhaal achter de komst van Van Duinen naar PEC Zwolle

Het had wat voeten in de aarde, maar Mike van Duinen is dan toch de nieuwe aanvalsleider van PEC Zwolle. De 26-jarige aanvaller werd gisteren (vrijdag) gepresenteerd in de Hanzestad. Het betekende het einde van maandenlang onderhandelen met Excelsior. De Stentor gaf een aardig inkijkje van die onderhandelingen tussen PEC en de Kralingers. In drie maanden tijd deed de enkelvoudig bekerwinnaar in totaal drie voorstellen. PEC Zwolle was onder andere bereid de overbodige Anass Achahbar en Ted van de Pavert in de deal te betrekken. Een ultiem bod van 750.000 euro smeet Excelsior ook in de prullenbak. Technisch directeur Gerard Nijkamp bekeek daarop zijn andere opties en reisde met voorzitter Adriaan Visser naar Tsjechië om Tomas Necid te polsen voor een terugkeer. Het geheime onderhoud leverde niets op, ook omdat Excelsior plots terugkrabbelde. Want Van Duinen was in verweer gekomen. De Hagenees was kwaad om de starre houding van Excelsior. Hij gooide zijn kont tegen de krib en zei dat Excelsior op zoek kon naar een andere spits. De Rotterdammers bleken alsnog bereid. kwam alles nog op z'n pootjes terecht, ook omdat Van Duinen zelf wat water bij de wijn deed en speelt hij komend seizoen in het blauw-wit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen