AZ stelt Jansen aan als tweede assistent van Van den Brom

22 juni 2018, 12:42

AZ heeft met Pascal Jansen een tweede assistent voor John van den Brom gevonden. Jansen was het afgelopen jaar Hoofd Jeugdopleiding bij PSV, maar kwam tot de conclusie dat hij liever op het veld wilde staan. Bij AZ heeft hij een contract tot medio 2021 getekend.

"Geweldig", zegt Jansen het clubkanaal van AZ. "Ik ben hier heel blij mee. Er waren recent wat ontwikkelingen bij de club en toen kwamen Robert Eenhoorn en Huiberts bij mij uit. Daar ben ik heel blij mee. Ik denk dat ik qua persoon en manier van denken over voetballen goed bij de club pas."

Jansen werkte in het verleden in verschillende functies bij FC Haarlem, Al-Jazeera (Jordanië), Al-Wahda FC (Verenigde Arabische Emiraten), Vitesse, Sparta en PSV. "Ik ken Pascal goed", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij heeft ruime ervaring in de voetballerij. Hij gaf aan dat hij terug wilde naar het trainingsveld. Door het vertrek van Echteld kwam er een plekje vrij. Zodoende zijn wij eruit gekomen en wij zijn blij dat het nu rond is."

De technische staf bestaat nu uit John van den Brom, Arne Slot en Jansen. Leroy Echteld was vorig seizoen tweede assistent, en had AZ aanvankelijk in gedachten dat Denny Landzaat door zou schuiven vanuit de beloften. Maar hij kon bij Feyenoord aan de bak.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen