Witsel voorspelt lastig duel voor België, dat Kompany nog mist

22 juni 2018, 18:20

Axel Witsel verwacht een lastige wedstrijd voor België tegen Tunesië tijdens de tweede speelronde van het WK. Hoewel de Rode Duivels de grote favoriet zijn voor de ontmoeting, voorspelt de middenvelder zeker geen walk-over. "Ik denk niet dat het een gemakkelijke wedstrijd zal worden."

Dat vertelt de middenvelder tegenover Sporza tijdens een persmoment. "Het is een heel stevige ploeg. Dat is duidelijk. Tegen Engeland was het een heel intensieve wedstrijd en ook technisch zijn ze goed. Ze nemen graag risico's in hun spel. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd, want ze krijgen tegen ons één van hun laatste kansen om zich te plaatsen."

Tegen Panama wonnen de Belgen uiteindelijk met 3-0, al was het verre van overtuigend wat ze lieten zien. Witsel: Er zijn op dit WK gewoon geen gemakkelijke wedstrijden. Elke wedstrijd is moeilijk. We moeten alles geven tegen Tunesië en dan is de kwalificatie veilig." In dat geval wordt met Engeland bepaald welke ploeg bovenaan Groep G gaat eindigen.

Tegen Tunesië ontbreken Thomas Vermaelen en Vincent Kompany nog altijd: ze zijn nog niet wedstrijdfit. Dat betekent dat Dedryck Boyata in de basis begint. Hetzelfde geldt voor Thomas Meunier en Yannick Carrasco, ondanks dat zij slecht speelden tegen Panama. "Ze hebben het in het verleden heel goed gedaan. Hun positie hangt niet af van één wedstrijd. Ik hou van hun speelstijl. Ze moeten zich geen zorgen maken", Roberto Martínez.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen