Definitief: Kluivert vertrekt voor vijf jaar naar AS Roma

22 juni 2018, 18:46   Bijgewerkt: 22 juni 2018, 19:11

De bevestiging waar iedereen al zo lang op zat te wachten: Justin Kluivert vertrekt officieel naar AS Roma. De negentienjarige aanvaller tekent een contract voor vijf jaar in de Italiaanse hoofdstad. Roma betaalt 17,25 als basisbedrag dat nog flink kan oplopen tot maximaal 22,75 miljoen euro, voor de man die een contract had tot en met 2019.

"Ik voel me geweldig. Ik ben bij een ongelofelijke club en kan niet wachten om te beginnen", vertelde de aanvaller bij zijn officiële presentatie. Twee weken geleden gingen de geruchten de ronde dat hij naar Italië zou verkassen: de bevestiging liet lang op zich wachten, maar is er dus toch gekomen. "Roma is een geweldige club voor mij." 

Ook de beleidsbepalers in Rome zijn zeer blij met zijn komst. "Het is een van de meest opwindende jonge spelers van Europa. Hierdoor was het niet gemakkelijk om hem naar Rome te halen, maar dit is de perfect club om zijn ontwikkeling voort te zetten", aldus sportief directeur Monchi.

Kluivert werd al groots onthaald op het vliegveld in Rome en alles wees op een snelle transfer. Hoewel die uiteindelijk langer heeft geduurd dan verwacht, kwam die er toch nog. In totaal kwam hij tot 56 officiële duels voor Ajax, waarin hij dertien maal scoorde. Ook debuteerde hij namens Ajax in het Nederlands elftal: op 26 maart maakte hij tot dusver zijn enige minuten in Oranje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen