Argentinië houdt hoop na zege Nigeria op IJsland dankzij Musa

22 juni 2018, 19:04   Bijgewerkt: 22 juni 2018, 19:16

De spanning in groep D is om te snijden: terwijl Kroatië de kansen voor Argentinië flink verkleinde, lijkt het WK-avontuur van IJsland nu ook snel te eindigen. Nigeria won dankzij twee goals van voormalig VVV'er Ahmed Musa met 2-0 van de IJslanders, waardoor ze naar de tweede plaats klimmen. Daardoor kunnen Lionel Messi en consorten ook nog hoop houden op de achtste finales en zelfs IJsland kan nog door. 

IJsland was al snel duidelijk de betere ploeg en liet, net als tegen Argentinië (1-1), zien dat het als elftal vecht voor elkaar. Het leidde tot goede kansen. Vooral via de gevaarlijke voorzetten en vrije trappen van specialist Gylfi Sigurdsson. Ook Alfred Finnbogason was dicht bij zijn tweede goal van het WK: een doelpunt - dat de wedstrijd zo hard nodig had - viel echter voor rust niet.

Totdat Musa goed anticipeerde op een voorzet. Hij nam de bal knap aan met buitenkant-rechts en schoot vervolgens hard raak. De goal gaf hem blijkbaar veel vertrouwen, want een kwartier voor tijd maakte Musa er 2-0 van en schoot hij ook nog een bal op de lat. IJsland miste creativiteit om iets te forceren en zelfs nog een strafschop via Sigurdsson, die daar normaal gesproken weinig moeite mee heeft. Hij ramde de bal hoog over het doel, waardoor het bij 2-0 bleef.

Dankzij de overwinning klimt Nigeria naar de tweede plek in groep D. Het heeft nu drie punten, IJsland en Argentinië volgen met één punt. Messi en co. spelen in de laatste ronde tegen Nigeria: dat belooft een zeer spannend duel. Als het gelijk wordt of Argentinië wint, heeft IJsland ook nog kans op de volgende ronde.

Opstellingen en beoordelingen*

Nigeria: Uzoho 6, Omeruo 6, Troost-Ekong 6, Balogun 6, Idowu 5 (45. Ebuehi 6), Musa 9, Ndidi 7, Obi Mikel 6, Etebo 6 (91. Iwobi -), Moses 6, Iheanacho 7 (85. Ighalo -)

IJsland: Halldórsson 7, Saevarsson 6, Árnason 6, R.Sigurdsson 6 (65. Ingason 5), Magnússon 6, Gíslason 6, G.Sigurdsson 5, Gunnarsson 5 (87. Skulason -), Bjarnason 6, Finnbogason 5, Bödvarsson 6 (71. Sigurdason 6)

Man of the match: Musa

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen