Mathijsen: "Heerlijk gevoel"

11 juni 2006, 18:46

Joris Mathijsen was één van de grote uitblinkers aan de kant van Nederland in het duel met Servië-Montenegro. De verdediger speelde zijn directe tegenstander Mateja Kezman volledig uit de wedstrijd en gaf vrijwel geen kans weg. "Afgezien van een moment in de eerste helft heeft Servië eigenlijk geen kansen gehad", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Defensief stond de organisatie prima, alleen in de eerste helft kwam Servië er af en toe gevaarlijk uit. Eén keer leek de ploeg zelfs te gaan scoren, toen Predrag Djordjevic vanaf de linkerkant de bal voor het doel legde. "Ik weet zelf ook niet precies wat er gebeurde, maar ik gooide me gewoon voor die bal", blikt Mathijsen terug op het angstige moment voor het Nederlandse doel. "Gelukkig blokte ik de bal daarbij en die twee spitsen vielen over elkaar heen."

In de tweede helft was, na de wissel van Kezman, de angel uit de Servische aanval vindt Mathijsen. "Kezman is in principe een lastigere spits dan die Zigic. Maargoed, die gozer is ruim twee meter dus bij lange ballen is het natuurlijk gevaarlijk. We wisten dat hij er in zou komen, we hebben gisteren op televisiebeelden al gezien dat hij vaak gebruikt wordt om balletjes terug te leggen of in te koppen. We kenden hem dus en eigenlijk hebben we vandaag elk duel van hem gewonnen."

Nu de eerste drie punten binnen zijn, heeft Oranje volgens Mathijsen het voordeel dat Argentinië komende vrijdag eerder op de dag in actie komt. "Dat is zeker geen nadeel, ik vind het zelfs een voordeel", zegt hij. "Als ze winnen, weten we dat wij een mooie finale spelen tegen Ivoorkust om een plaats in de tweede ronde. We weten dan wat ons te doen staat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen