Vijf conclusies na eenvoudige zege van beter België

23 juni 2018, 17:18

België nam ook de tweede horde van dit WK met succes. De ploeg van Roberto Martinez won zaterdagmiddag met 5-2 van Tunesië en mag zich opmaken voor de achtste finale. Maar eerst trekt FCUpdate.nl nog vijf conclusies na het duel in Moskou.

Hoe goed is België werkelijk?

Tegen Tunesië oogde het spel een stuk frisser dan tijdens het duel met Panama. Maar de vraag blijft ook na deze wedstrijd hoe sterk de Rode Duivels nu werkelijk zijn. In delen liet België zien hoeveel kwaliteit het in de ploeg heeft. Tegelijkertijd toonde België zich kwetsbaar. De 4-1 van Eden Hazard was daarom ook broodnodig. Bij een 3-1 stand was niemand gerust op een goede afloop. Ook al heeft België nu uiteindelijk twee keer eenvoudig gewonnen, het wekt de indruk dat er wat te halen valt. Anderzijds: hebben ze het gaspedaal al vol ingedrukt? Het wachten is op de duels met sterke tegenstanders en vanaf nu staan die alleen nog maar op het programma.

{image[327007][right-half][]}Lukaku gaat serieuze gooi doen naar topscorerstitel

Alles wat Romelu Lukaku dit WK aanraakt, verandert in goud. De spits van de Belgen maakte tegen Panama al twee doelpunten, en verdubbelde dit aantal vanmiddag tegen Tunesië. Als Lukaku deze vorm vasthoudt, is hij met Cristiano Ronaldo de belangrijkste kandidaat voor de topscorerstitel. Beiden hebben nu vier keer gescoord. Belangrijker voor België is dat Big Rom fit uit het duel met Tunesië komt. De topschutter werd aangeslagen naar de kant gehaald.

Meest scorende ploeg

Van alle favorieten heeft België na twee wedstrijden de meest scorende ploeg. Acht keer was het al raak. Alleen Rusland slaagde daar ook in. Landen als Spanje, Portugal (beide 4), Brazilië en Frankrijk (3) zijn tot dusver een stuk minder trefzeker. Om over Argentinië maar niet te spreken. Kanttekening: België trof met Panama en Tunesië ook niet de meest uitdagende tegenstanders.

{image[327010][left-half][]}België kan gaan rekenen

België kan ook gaan rekenen. In de achtste finale wacht een land uit Groep H: Senegal, Japan, Polen of Colombia. De Rode Duivels spelen donderdag om 20.00 uur hun laatste poulewedstrijd. Alle landen uit de andere poule spelen die dag al om 16.00 uur. België heeft dus zelf invloed op wie het in de knock-outfase treft. Al zullen ze in het Belgische kamp zeggen dat het niet uitmaakt wie de tegenstander wordt en je van iedere tegenstander moet winnen op weg naar de wereldtitel.

{image[327011][right-half][]}Tunesië groef eigen graf

Tunesië wilde voetballen tegen België en groef daarmee tegelijkertijd zijn eigen graf. Een ploeg als België heeft maar een beetje ruimte nodig en demonstreerde dat ook in Moskou. Er was deze week veel te doen over de spelopvatting van Iran tegen Spanje. Maar had Tunesië met een vergelijkbare formule niet veel meer kans gehad?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen