Mexico sprankelt niet, maar zet matig Zuid-Korea opzij

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 juni 2018 – Mexico kan zich nagenoeg zeker melden voor de achtste finales van het WK. El Tri kwam tegen Zuid-Korea niet in de buurt van het imponerende niveau dat het tegen Duitsland aantikte, maar boekte in Rostov een zakelijke 2-1 overwinning. Carlos Vela opende de score uit een strafschop en PSV'er Hirving Lozano bereidde de tweede treffer van Javier Hernandez voor. De Koreaanse uitblinker Son Heung-Min zorgde in de extra tijd nog voor een beetje spanning, maar zijn weergaloze afstandsknal bleek niet meer dan een eretreffer.

Mexico sprankelt niet, maar zet matig Zuid-Korea opzij

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mexico kon tegen Duitsland nog naar hartenlust counteren, maar moest tegen het stug verdedigende Zuid-Korea juist het spel maken. De razendsnelle Son bleef bovendien voor gevaar zorgen in de tegenaanval. De eerste mogelijkheid was voor de opgekomen rechtsback Lee Yong, maar Lozano gooide zich op heldhaftige wijze voor de bal.

Halverwege de eerste helft hielp Jang Hyun-Soo de Mexicanen in het zadel. De centrale verdediger gleed met zijn arm omhoog richting een voorzet van Andrés Guardado en arbiter Milorad Mazic legde de bal op de stip. Vela pakte het cadeautje uit: 0-1. Zuid-Korea moest risico's nemen, maar bleef in het vervolg van de eerste helft gokken op de counter, wat de amusementswaarde niet ten goede kwam.

Na rust probeerde Zuid-Korea er meer werk van te maken. Doelman Guillermo Ochoa en zijn verdedigers moesten een aantal keer ingrijpen, maar hielden stand. Na een uur spelen counterde Mexico naar een tweede treffer. Mazic zag een overtreding van Hector Herrera op Ki Sung-Yeung over het hoofd, Lozano bediende Hernandez die de inglijdende Yang uitkapte: 0-2.

Het geroutineerde Mexico gaf deze overwinning niet meer uit handen. Het gaf nog bijna de aansluitingstreffer weg na een komisch misverstand tussen Ochoa en veteraan Rafael Marquez, maar Zuid-Korea kwam niet verder dan de wereldgoal van Son in extra tijd. De Aziaten mogen het nog opnemen tegen wereldkampioen Duitsland, in de wetenschap dat ze zo goed als zeker uitgeschakeld zijn.

Opstellingen en beoordelingen* 
Mexico
: Guillermo Ochoa 6.5; Edson Álvarez 6, Carlos Salcedo 6.5, Hector Moreno 6.5, Jesús Gallardo 6; Miguel Layún 5, Hector Herrera 7, Carlos Vela 6.5 (78. Giovani dos Santos -), Andrés Guardado 5.5 (68. Rafael Marquez 5.5), Hirving Lozano 7 (71. Jesús Corona -); Javier Hernández 5.5

Zuid-Korea: Cho Hyun-Woo 7; Lee Yong 6, Jang Hyun-Soo 5, Kim Young-Hwon 5, Kim Min-Woo 6 (84. Hong Chul -); Moon Seon-Min 6 (78. Jung Woo-Young -), Ju Se-Jong 5.5 (64. Lee Seung-Woo 5), Ki Sung-Yeung 6.5,Lee Jae-Sung 5.5; Hwang Hee-Chan 5, Son Heung-Min 7.5

Man of the match: Son Heung-Min
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd