Xhaka en Shaqiri moeten vrezen voor schorsing na gebaar

24 juni 2018, 08:34   Bijgewerkt: 24 juni 2018, 08:46

De tuchtcommissie van de FIFA is een onderzoek gestart naar de wijze waarop Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri hun doelpunt vierden in de WK-wedstrijd tussen Zwitserland en Servië afgelopen vrijdag. Dat meldt de wereldvoetbalbond in een verklaring.

Dankzij doelpunten van Xhaka en Shaqiri won Zwitserland uiteindelijk na een 1-0 achterstand alsnog met 1-2 van Servië. Beide spelers vierden hun doelpunt met een gebaar, wat velen zagen als een verwijzing naar de adelaar in de vlag van Albanië. Xhaka en Shaqiri spelen voor Zwitserland, maar hebben een Kosovaars-Albanese roots. Zowel tussen Albanië en Kosovo als Servië en Kosovo bestaan grote politieke spanningen. Xhaka en Shaqiri werden dan ook voortdurend uitgefloten door de Servische fans. Wanneer de FIFA uitspraak doet in de zaak is nog niet bekend.

Ook de Servische bondscoach Mladen Krstajic moet vrezen voor een schorsing. Na de 1-2 nederlaag leverde hij kritiek op scheidsrechter Felix Brych. "We zijn bestolen. Ik zou hem een gele of rode kaart geven en hem naar Den Haag sturen om hem te laten berechten. Daar moet hij hetzelfde proces krijgen als wij", liet hij optekenen in de Servische media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen