Heitinga: "Kippenvel"

11 juni 2006, 19:00

"Dit is geweldig." John Heitinga kwam zondagavond woorden tekort om zijn blijdschap te uiten. Met de Ajacied in de basis als rechtsback had Nederland enkele uren eerder haar eerste zege van het WK geboekt en dat voelt goed. Zeker bij Heitinga, die tot vorige week nog genoegen leek te moeten nemen met een plaats op de bank.

De ommekeer voor Heitinga kwam in het duel met Australië, toen hij na rust in het veld kwam voor de zwak spelende Jan Kromkamp. Na dat duel wilde Heitinga nog niet vooruit lopen op een basisplaats, maar tegen Servië-Montenegro mocht hij toch echt in de basis beginnen. "Dat is super", weet Heitinga FCUpdate.nl te vertellen. "Ik wist het officieel pas sinds vanochtend, toen de elf namen bekend werden. Om basisspeler te zijn is natuurlijk fantastisch."

Heitinga was niet alleen over zijn basisplaats, maar ook over het vertoonde spel zeer enthousiast. "We hebben, denk ik, een prima wedstrijd gespeeld. Dit is een sterke tegenstander en als je dan zo voetbalt is dat heel lekker. Over mijn eigen spel ben ik ook tevreden. Het ging wel aardig", zei hij.

"Om zo aan het toernooi te beginnen, is geweldig. Je weet hoe zo'n toernooi leeft in Nederland, we hebben een heel land blij gemaakt. Het hele stadion was weer oranje. Daar krijg je als speler gewoon kippenvel van."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen