Scenarioschets Groep A: wordt Rusland ook de poule-winnaar?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 juni 2018 – In de groep van gastland Rusland zijn de meeste kaarten al geschud. De Russen gaan samen met Uruguay door naar de volgende ronde op het WK, maar wie van deze landen wordt er eerste en tweede? Dat is de inzet bovenin, terwijl het onderin nog slechts om de eer gaan. Veel geld of sportief perspectief is er in elk geval niet te verdelen.

Scenarioschets Groep A: wordt Rusland ook de poule-winnaar?

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1. Rusland: 6 punten, +7 doelsaldo
Na de 5-0 zege op Saudi-Arabië en een 3-1 winst op Egypte, is Rusland met zes punten de trotse lijstaanvoerder van de eerste poule, met bovendien het beste doelsaldo van alle ploegen dit toernooi. Dus ook beter dan dat van achtervolger Uruguay, dat tweemaal met minimale cijfers (1-0) won. De ploeg van Stanislav Cherchesov heeft aan een gelijkspel genoeg voor de eerste plek in Groep A. Toch geeft dat geen zekerheid voor een makkelijk(ere) tegenstander: op dit moment is Spanje (nummer twee uit Groep B) in dat scenario namelijk de opponent.

2. Uruguay: 6 punten, +2 doelsaldo
Dus is ook Uruguay in onzekerheid: als bijvoorbeeld Spanje gelijkspeelt tegen Marokko en Iran wint van Portugal, kan de ploeg van Luis Suárez beter niet winnen om als nummer twee van Groep A in dat geval tegen Iran te komen. Veel onzekerheden dus voor de Zuid-Amerikanen, die samen met Kroatië als enige op het hele wereldkampioenschap nog geen enkele goal tegen kregen. Kan Rusland wel tegen ze scoren of houdt Fernando Muslera wederom de nul?

3. Egypte: 0 punten, -3 doelsaldo 
Het inzetten van Mohamed Salah kwam voor Egypte te laat, want na de late nederlaag tegen Uruguay, werd ook met de Liverpool-ster van Rusland verloren, wat uitschakeling betekende. Kan het wereldkampioenschap nog enige kleur gegeven worden tegen Saudi-Arabië? Een punt is genoeg om de derde plek in de groepsfase te claimen, wat overigens vooral voor de eer is. Alleen ploegen die zich plaatsen voor de laatste zestien krijgen meer prijzengeld: de volgende ronde levert vier miljoen euro meer op (12 om 8 miljoen) per land.

4. Saudi-Arabië: 0 punten, -6 doelsaldo
Alleen Panama presteert dit wereldkampioenschap slechter dan Saudi-Arabië. Die ploeg heeft eveneens geen punten en een doelsaldo van -8, waar Saudi een negatief doelsaldo heeft van zes. Wel is de ploeg samen met Costa Rica, Marokko en Peru als enige nog zonder (ere)treffer dit toernooi. Een punt is vermoedelijk genoeg om niet als slechtste land af te sluiten dit WK, al zullen de Saudi's ook wel een treffer willen maken en dus niet voor 0-0 tekenen. Een overwinning is nodig om nog van de laatste plek in de poule af te komen: dan kan één goal (1-0) overigens al wel genoeg zijn

Progamma Groep A (16.00 uur):
Uruguay - Rusland
Saudi-Arabië - Egypte

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd