Colombia maakt met ruime zege einde aan WK-avontuur Polen

24 juni 2018, 21:55

Colombia heeft dankzij een 3-0 zege op Polen uitstekende zaken gedaan in Groep H. Door dat resultaat is het Polen van Robert Lewandowski na twee duels al uitgeschakeld op het WK. Voor rust scoorde Yerry Mina met het hoofd, na rust vergrootten Radamel Falcao en Juan Cuadrado na twee prachtige assists het leed van Polen. Colombia heeft door de zege plaatsing voor de achtste finales geheel in eigen hand.

De belangen van het duel, ingegeven door het gelijkspel in het duel tussen Japan en Senegal, waren erg duidelijk bij beide ploegen. Colombia en Polen begonnen op het scherpst van de snede aan het duel en dat leidde logischerwijs tot een pittige openingsfase, waarin het spel meer dan eens stillag omdat er aan beide kanten spelers op de grond lagen. De vier minuten blessuretijd na de eerste helft zei achteraf gezien wat dat betreft alles.

Na rust veranderde er niet gek veel aan het spelbeeld. Polen maakte eigenlijk nooit echt aanspraak op een doelpunt, ondanks het feit dat de ploeg het qua balbezit niet eens zo heel veel onderdeed. Na een klein uur spelen kreeg Robert Lewandowski de kans waar hij op loerde, maar na een knappe aanname vond hij de snel uitkomende David Ospina op zijn pad. Daarna was het de beurt aan Colombia. Twintig minuten voor tijd zette Juan Quintero teamgenoot Radamel Falcao vrij voor Szczesny. Falcao scoorde met buitenkant recht in de lange hoek: 2-0.

Voor het resultaat maakte dat niets meer uit. Het contrast tussen emoties na afloop kon niet groter. Polen is na twee duels helemaal uitgespeeld en neemt het tegen Japan enkel voor de statistieken op. Colombia treft Senegal in het laatste pouleduel. Bij een overwinning zijn de Zuid-Amerikanen zeker van een plek in de achtste finales. De kwartfinalist van vier jaar geleden heeft het bereiken van de knock-outfase dus nog altijd volledig in eigen hand.

Opstellingen en beoordelingen*:

Polen: Wojciech Szczesny 5,5; Michal Pazdan 6 (80. Kamil Glik -), Jan Bednarek 6, Lukasz Piszczek 5,5; Maciej Rybus 5, Grzegorz Krychowiak 5,5, Jacek Goralski 5, Bartosz Bereszynski 5 (72. Lukasz Teodorczyk -); Piotr Zielinski 5,5; Dawid Kownacki 4 (57. Kamil Grosicki), Robert Lewandowski 5

Colombia: David Ospina 7; Johan Mojica 6,5, Yerry Mina 6,5, Davinson Sánchez 6, Santiago Arias 7; Wilmar Barrios 7, Abel Aguilar 6,5 (32. Mateus Uribe 7); James Rodríguez 7,5, Juan Quintero 7 (72. Jefferson Lerma -), Juan Cuadrado 7,5; Radamel Falcao 7,5 (78. Carlos Bacca -)

Man of the match: Juan Cuadrado

Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen