Engeland juicht, maar bondscoach Southgate juicht nog niet mee

24 juni 2018, 22:37

Heel Engeland leeft na de 6-1 overwinning op Panama in een jubelstemming, maar bondscoach Gareth Southgate was na de zege niet eens zo te spreken over het optreden van zijn ploeg. Volgens de coach was er genoeg ruimte voor verbetering bij zijn team. "Ik kan niet zeggen dat ik heel blij ben met deze prestatie."

Dat vertelde de coach na het duel tijdens de persconferentie. "De start was niet goed bijvoorbeeld. En het feit dat we een tegengoal krijgen ook niet. Natuurlijk waren er momenten dat het best aardig was, maar ik ben extreem kritisch", aldus Southgate. "We leken in het begin wel nerveus. Pas toen we met 5-0 voor stonden, gingen we ontspannen voetballen."

Dat ontspannen voetballen lukte uiteindelijk, al kregen ze mede daardoor ook nog een doelpunt tegen. Onnodig, vond de keuzeheer. "Zeker als je bedenkt dat dat het verschil kan zijn voor de eerste plaats", oordeelde Southgate. "We hebben het nog gehad over het doel om als eerste te eindigen. Dan is zo'n tegendoelpunt teleurstellend."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen