Büttner gebrand op eerherstel: "Ik wil nu zoveel mogelijk spelen"

25 juni 2018, 10:11

De terugkeer van Alexander Büttner naar Vitesse is nog niet geworden wat beide partijen ervan hadden verwacht. De linksback speelde in twee seizoenen slechts 27 Eredivisie-wedstrijden en werd in januari vanwege een te hoog vetpercentage zelfs een periode teruggezet naar de beloften. Büttner wil dat het komende seizoen alles anders gaat.

In zijn vakantieperiode heeft hij doorgetraind, waardoor hij fit aan het seizoen begint. "Ik voel me lekker en ben hartstikke gretig. En met reden, natuurlijk. Ik wil echt weer eens een heel jaar voetballen.", begint de 29-jarige linkspoot tegenover De Gelderlander. "Ik ben nu ook uitmuntend door de fitheidstesten van Vitesse gekomen. Hart, vetmeting, oogarts, tandarts. Alles was goed."

Büttner wil afrekenen met het verleden. "Die twee seizoenen bij Vitesse stemmen me dus allerminst tevreden. Maar tegenslag is ook leerzaam. Ik heb me terug geknokt. Ik heb de laatste maanden van het vorige seizoen laten zien wat ik kan. Dat ik werd teruggezet naar het beloftenteam hakte er wel in, hoor. Ik blijf van mening dat het terugzetten niet helemaal terecht was. Maar ik heb me als prof opgesteld en heb me opgericht."

Zondag trainde de selectie van Vitesse voor de eerste keer onder Leonid Slutsky. "Ik wil nu zo veel mogelijk spelen. Deze zomer moeten we de groepsfase van de Europa League halen. Dat is belangrijk voor ons en voor de club", aldus Büttner. "Met een transfer ben ik zodoende helemaal niet bezig. Er hebben zich clubs gemeld, maar ik richt me lekker op Vitesse. Er komen tweeduizend man op de eerste training af. Prachtig, man."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen