Kluivert staat voor een zwaar eerste seizoen bij AS Roma

26 juni 2018, 08:30   Bijgewerkt: 25 juni 2018, 20:41

Justin Kluivert gaat het zwaar krijgen komend seizoen bij AS Roma. Afgelopen weekend kwam de langverwachte transfer naar de Italiaanse hoofdstad dan toch rond. Met Stephan El Shaarawy, Cengiz Ünder, Diego Perotti en mogelijk nog Emil Forsberg is de concurrentie hevig. Houdt hij zich staande in de Italiaanse hoofdstad? FCUpdate.nl kijkt samen met sportstech company Remiqz naar de statistieken.

Dat is de vraag, want de Romeinen zitten achter de Zweedse aanvaller Forsberg aan, die ook op de linkerflank uit de voeten kan. In dat geval kan Kluivert zijn borst natmaken. Als je kijkt naar de EPI's van beide spelers, waarin gekeken wordt naar (gewogen) gele en rode kaarten, blessures, speelminuten, assists en doelpunten, dan scoort Forsberg hoger (3366 om 3103). Ook de andere concurrenten krijgen een hogere beoordeling: Perotti (3408), Under (3413) en El Shaarawy (3728).

Daarbij moet wel worden aangetekend dat El Shaarawy en Perotti een stuk meer ervaren zijn en – net als Kluivert overigens – op meerdere posities kunnen spelen. Met spelers als Edin Dzeko en Gerson is het voorin sowieso al erg druk bij de Romeinen. Voor Kluivert reden te meer om meteen vanaf het begin slag te slaan. Met name ten opzichte van de jonge concurrent Under – die met zeven doelpunten in de Serie A een prima debuutseizoen kende – zal Kluivert zich moeten laten gelden.

Eusebio Di Francesco is wel een trainer die jeugd de kans geeft, maar wie (ook) naar de EPI's van de concurrenten kijkt, weet dat er een zwaar seizoen wacht voor de van Ajax overgekomen buitenspeler. Ook als Forsberg niet naar de Italiaanse hoofdstad komt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen