Uruguay wint met speels gemak van Rusland en pakt groepswinst

25 juni 2018, 17:55   Bijgewerkt: 25 juni 2018, 18:38

Uruguay heeft ook zijn derde groepswedstrijd gewonnen zonder een goal te incasseren. La Celeste was in Samara veel te sterk voor Rusland. Het grote verschil in kwaliteit werd voor rust al tot uiting gebracht door een rake vrije trap van Luis Suárez, een ongelukkige eigen goal van Denis Cheryshev en een rode kaart voor Igor Smolnikov. Uruguay speelde de wedstrijd op zijn gemak uit en liep in de slotfase nog uit naar 3-0. 

Nadat topscorer Cheryshev een uitgelezen kans op 1-1 miste, liep Uruguay verder uit. Linksback Diego Laxalt kreeg een afgeslagen corner voor zijn voeten en schoot via het been van Cheryshev de 2-0 binnen. Vlak voor rust was het helemaal over en sluiten voor de Russen: Smolnikov schoffelde Laxalt onderuit en kreeg zijn tweede gele kaart van de middag. 

Later op de avond zal duidelijk worden welke landen Rusland en Uruguay in de tweede ronde gaan treffen: Spanje, Portugal en Iran strijden om de bovenste posities in Poule B. Uruguay speelt op zaterdag 30 juni tegen de nummer twee van Groep B. Rusland treedt een dag later in Moskou aan tegen de poulewinnaar. 

Opstellingen en beoordelingen*     

Rusland: Igor Akinfeev 5.5; Igor Smolnikov 4, Ilja Kutepov 5, Sergey Ignashevich 6, Fyodor Kudryashov 4.5; Aleksandr Samedov 4.5, Joeri Gazinskiy 4.5 (46. Daler Kuzyaev 5), Aleksej Miranchuk 5 (60. Fyodor Smolov 5.5), Roman Zobnin 6, Denis Cheryshev 5 (38. Mario Fernandes 6); Artjom Dzyuba 6.5 

Uruguay: Fernando Muslera 6; Martin Cáceres 6, Sebástian Coates 6.5, Diego Godín 7, Diego Laxalt 7; Nahitan Nandez 5.5 (73. Cristian Rodríguez -), Lucas Torreira 6.5, Rodrigo Bentancur 5 (63. Giorgian De Arrascaeta 6), Matías Vecino 6.5; Luis Suárez 7,  Edinson Cavani 5 (90+3. Maximiliano Gómez -)

Man of the match: Diego Laxalt 

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling    

 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen