Situatieschets Groep C: Frankrijk moet winnen voor Van Marwijk

26 juni 2018, 14:30   Bijgewerkt: 25 juni 2018, 20:35

Bert van Marwijk is in de volle overtuiging dat Australië de volgende ronde haalt op het wereldkampioenschap, maar daarvoor is het wel afhankelijk van Frankrijk. Zij moeten winnen van Denemarken voor de Socceroos; zelf hebben ze aan een remise genoeg voor de groepswinst. In dat geval zijn de Denen óók geplaatst. Peru is in elk geval uitgeschakeld, maar hebben de derde plaats nog wel in eigen hand. 

{image[326963][right-half][]}Frankrijk: 6 punten, doelsaldo +2

Niet overtuigend, maar wel met zes punten staan de Fransen in elk geval al in de halve finale. Tegen Denemarken is een overwinning uiteraard genoeg voor de groepswinst, maar ook een gelijkspel is voldoende. Alleen bij een nederlaag gaat Denemarken over de Fransen heen, die dan overigens nog steeds geplaatst zijn.

Frankrijk speelt voor Bert van Marwijk overigens wel een belangrijke rol: ze moeten winnen van Denemarken om de hoop op de volgende ronde van de Nederlandse coach levend te houden.

Denemarken: 4 punten, saldo +1

Denemarken heeft plaatsing voor de volgende ronde nog wel volledig in eigen hand, maar treft nog wel de sterkste ploeg uit de poule. Het grote voordeel is dat één punt tegen Frankrijk genoeg is voor plaatsing in de achtste finales, waarin het als nummer twee van Groep C dan overigens zeer vermoedelijk wel Kroatië treft. Bij een overwinning gaat het nog over de Fransen heen.

Australië: 1 punt, doelsaldo -1

Bovenstaande scenario's gaan uiteraard alleen op bij een overwinning van Australië. De ploeg van Bert van Marwijk moet winnen van Peru en moet hopen dat Frankrijk wint van Denemarken. Dat scenario is sowieso nodig voor de achtste finales van Australië en dan nog zijn er meerdere mogelijkheden.

Bij elk ander resultaat is het sowieso uitgeschakeld. Bij een gelijkspel eindigen ze derde, wordt er verloren van Peru, dan gaan Renatio Tapia en consorten over Australië heen.

Peru: 0 punten, doelsaldo -2

Peru is al helemaal uitgespeeld. Bij een overwinning op Australië eindigen ze derde, wordt het gelijk dan blijft Peru op de vierde plaats. Overzichtelijk, maar vermoedelijk hadden ze het liever ingewikkelder hadden gehad.

Programma (16.00 uur):

Australië - Peru 

Denemarken - Frankrijk 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen