Familie Nouri niet eens met Ajax: "Dat is pertinent onjuist"

25 juni 2018, 21:24

De familie van Abdelhak Nouri is geenzins te spreken over het bericht waarmee Ajax naar buiten kwam maandagavond. Volgens de advocaat van de familie is het 'onzin' dat er nieuwe informatie beschikbaar is gekomen in de zaak van Nouri. Alle gegevens waren al beschikbaar en werden zelfs al gedeeld met de club, zo is hun lezing.

Dat vertelt advocaat John Beer tegenover De Telegraaf. "Ruiterlijke erkenning dat Ajax er van begin af aan naast zat met hun conclusies was op zijn plaats geweest. In plaats daarvan zegt hij dat er nu nieuwe informatie was die het beeld heeft doen kantelen. Dat is pertinent onjuist."

Ajax kwam maandag in een persconferentie naar buiten met de informatie dat de zaak veranderd is. "Op basis van nieuwe inzichten die wij helaas pas zeer onlangs hebben kunnen vergaren, komen wij tot nieuwe conclusies. Wij erkennen dan ook aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan. Als eerste wil ik op deze plaats de familie Nouri onze verontschuldigingen aanbieden voor het feit dat wij zo laat ons standpunt hebben gewijzigd", was een van de dingen die Edwin van de Sar in een statement liet weten.

Volgens de advocaat van de familie Nouri kwam dat hard aan, vooral omdat de familie al over die informatie beschikte en zei die ook al met de club te hebben gedeeld. Omdat Ajax nu wél erkent schuldig te zijn, kan er ook gesproken worden over een eventuele schade-vergoeding. Beer: "De familie wil de zorg voor Abdelhak thuis op zich nemen. Daar moet de familie een geschikt huis voor kopen en er is geld nodig om de verzorging te regelen. Dat is waar het voor de familie nu op korte termijn om draait."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen