Jahanbakhsh trots: "Hebben ons als team bewezen"

26 juni 2018, 07:35   Bijgewerkt: 26 juni 2018, 07:46

Alireza Jahanbakhsh speelde maandagavond met Iran gelijk tegen Portugal op het WK. Dat betekent dat het land van de AZ-spits is uitgeschakeld. De aanvaller vindt dat Iran Rusland met opgeheven hoofd kan verlaten na de prestaties in de groepsfase.

Met Portugal, Spanje en Marokko had Iran een bijzonder lastige poule. Portugal kwam maandag op voorsprong, maar Iran maakte in de slotfase nog gelijk vanaf de stip. Daarna had het zelfs nog 2-1 kunnen worden. "Het is jammer dat we de wedstrijd op deze manier uit handen geven", aldus een teleurgestelde Jahanbakhsh na afloop tegenover de Iraanse media. "We wisten dat Portugal als doel had om de wedstrijd te controleren. We wilden daarom verdedigend goed staan en vanuit de counter toeslaan."

De kansen waren er zeker voor Iran, zo zag ook Jahanbakhsh. "Maar we scoren niet. In de tweede helft probeerden we meer risico te nemen, maar ook toen maakten we de kansen niet af. Toen kwam de 1-1 en daarna kregen we zelfs nog een grote kans om te winnen." Die ging er echter niet in en dus is Iran uitgeschakeld. "Maar we hebben ons als team bewezen. Ook nu hebben we er alles aan gedaan om te winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen