CAS: FC Twente moet miljoenen betalen aan zaakwaarnemer

26 juni 2018, 13:57

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft dinsdag bepaald dat FC Twente alsnog 6,3 miljoen euro moet betalen aan Mattias Bunge, de zaakwaarnemer die was betrokken bij de transfer van Jesús Corona. De club weigerde dit eerder uit angst om betrokken te raken bij een witwasconstrunctie waarbij een drugskartel betrokken zou zijn.

Bunge wilde echter zijn geld zien en dus werd de zaak in december 2016 bij het CAS neergelegd. FC Twente meldt via de officiële kanalen dat er inmiddels uitspraak is gedaan. "Het CAS heeft het verzoek van FC Twente gewogen en belangrijk gevonden, maar is van oordeel dat zij slechts een oordeel behoort te geven over de verschuldigdheid van de gelden door FC Twente. Het is vervolgens aan de gewone rechter te beoordelen of FC Twente ook daadwerkelijk tot uitkering mag overgaan", zo valt er te lezen.

Daarmee is de zaak dus nog niet ten einde. De Nederlandse rechtbank moet nu gaan bepalen of FC Twente ook daadwerkelijk moet betalen. Corona verruilde FC Twente voor FC Porto, waar een bedrag van 10,5 miljoen euro bij kwam kijken. Twente hield in eerste instantie 6,3 miljoen euro achter omdat de club bang was voor zaken doen met criminelen. Een van de financiërs bij de transfer werd namelijk in verband gebracht een Mexicaans drugskartel.

Voor FC Twente is het te hopen dat de Nederlandse rechtbank anders oordeelt. De club kampt namelijk al jaren met financiële problemen en degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen