Zweedse bondscoach blijft boos op 'onsportieve' Duitsers

26 juni 2018, 13:44   Bijgewerkt: 26 juni 2018, 14:10

Op de persconferentie van de Zweedse bondscoach Janne Andersson ging het dinsdag nog altijd over de Duitse provocaties in het onderlinge duel. Ook de bedreigingen op social media aan het adres van Jimmy Durmaz kwamen ter sprake. Toch denkt de bondscoach niet dat het zal meespelen bij de wedstrijd tegen Mexico van woensdag.

Andersson is nog altijd boos over de provocerende gebaren van enkele Duitse stafleden na de treffer van Toni Kroos. De stafleden zijn inmiddels wel geschorst. "Als ik er niet op gereageerd zou hebben, dan was ik emotioneel dood. Het was echt minachtend. Emotie op het veld hoort erbij, maar onsportief gedrag als dit hoort niet." Daarbij kwamen nog de bedreigingen op social media aan het adres van Durmaz, die de vrije trap veroorzaakte waaruit Kroos scoorde. "Maar het is belangrijk om weer verder te gaan, dat weet Jimmy ook. Ik denk dat hij zich heeft herpakt."

Tegen Mexico vecht Zweden nog voor een plek in de knock-outfase. "We hebben zaterdag laten zien dat we in staat zijn om het de regerend wereldkampioen lastig te maken. Uit die wedstrijd hebben we vertrouwen geput. Mexico is een goede ploeg met technisch begaafde spelers. Maar juist in zware wedstrijden hebben wij steeds goed gespeeld", aldus een hoopvolle Andersson.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen