Weghorst verlaat AZ en tekent voor vier jaar bij Wolfsburg

26 juni 2018, 14:45   Bijgewerkt: 26 juni 2018, 14:55

Wout Weghorst heeft zijn gewenste transfer gekregen. De spits gaat AZ verruilen voor het Duitse VfL Wolfsburg, zo melden de Alkmaarders via de officiële kanalen. Bij de club uit de Bundesliga tekent Weghorst een contract voor vier seizoenen.

Weghorst was bij AZ nog in het bezit van een verbintenis tot medio 2021. AZ meldt dat het geen uitspraken doet over het transferbedrag dat de club ontvangt voor de 25-jarige spits. Weghorst speelde twee seizoenen in Alkmaar. Daarin kwam hij tot 86 officiële wedstrijden, waarin hij 45 keer wist te scoren.

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts denkt dat Weghorst klaar was voor de stap. "Wout is twee jaar geleden overgekomen van Heracles en heeft ook weer bewezen dat spelers zich bij AZ kunnen ontwikkelen en na verloop van tijd klaar zijn voor de volgende stap. Wout is de afgelopen twee seizoenen belangrijk geweest voor AZ en heeft dat bewezen met zijn doelpunten en assists. Met zijn passie en werklust droeg hij het afgelopen seizoen regelmatig de aanvoerdersband en heeft hij als speler van AZ het Nederlands elftal gehaald. Dit is een hele mooie stap voor Wout en wij wensen hem succes in de Bundesliga."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen