Ten Hag: "Onze eerste helft was in balbezit van een hoog niveau"

26 juni 2018, 17:39

Ondanks de oefennederlaag van Ajax tegen Preußen Münster (3-1), is Erik ten Hag een tevreden trainer. Het duel met de nummer tien van de derde Bundesliga werd dinsdag achter gesloten deuren gespeeld. "Onze eerste helft was in balbezit van een hoog niveau", aldus Ten Hag.

"We creëerden vier of vijf goede kansen en ik zag ook echt heel goed spel, tegen een ploeg die 'laag' staat. De eerste kans voor Preußen, uit een omschakelmoment, gaat erin, na een niet te missen kans voor ons", zegt Ten Hag volgens Ajax Life. "Ik zag veel goede fases en situaties, gecombineerd met uitstekend positiespel. Ik zag ballen tussen de linies, we vonden de derde man, er waren lopende mensen en zoals ik al zei, we creëerden vier of vijf goede kansen. Dat hebben we goed gedaan, alleen maken we slechts één doelpunt."

Ajax speelde in de eerst helft onder andere met Zakaria Labyad als nummer tien. Na rust maakte Ten Hag gebruik van veel Jong Ajax-spelers. Ten Hag vond de beloften spelers naïef ogen. "Je moet niet op doel schieten als er zeven of acht man voor de bal staat, want dan kan het vijf tellen later voor je eigen doel gevaarlijk zijn. Het is goed om daar nu gelijk mee geconfronteerd te worden. Zaken als de restverdediging moeten we beter voor elkaar hebben, net als de sneller omschakelen en scherper verdedigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen