Southgate: "Je toernooi plannen is een gevaarlijk spelletje"

27 juni 2018, 09:32

Ook Gareth Southgate lijkt spelers van de Engelse ploeg rust te geven. Engeland treft donderdag België, maar beide landen zijn al verzekerd van een plek in de achtste finale. Het gaat enkel om de eerste en tweede plek. "We willen ons niet op glad ijs begeven en gewoon zo goed mogelijk presteren", aldus de bondscoach.

Engeland en België komen donderdag nadat in Groep G alles verdeeld is, in actie. Beide landen weten dus precies wie ze kunnen treffen in de volgende ronde. "Je toernooi beginnen te plannen, is een gevaarlijk spelletje. Op het EK in 2016 dachten we ook dat we het getroffen hadden, maar we vlogen er wel uit tegen IJsland", citeert Sporza Southgate op een persconferentie.

Southgate denkt nog na om spelers rust te geven. "Er zijn misschien spelers die wat minuten kunnen gebruiken, maar ik moet ook aan de cohesie van het team denken", vervolgt de keuzeheer. Harry Kane zal in ieder geval willen spelen, omdat hij volop in de race is voor de topscorerstitel. "Maar het belang van de ploeg komt eerst. Harry weet dat. Ook voor hem is een zege voor Engeland belangrijker dan een individuele prijs."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen