Scenarioschets Groep F: zes punten kunnen onvoldoende zijn

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 juni 2018 – Met zes punten naast de achtste finale grijpen. Het kan vanmiddag gebeuren in Groep F. In andere poules hadden Spanje, Portugal en Denemarken genoeg aan vijf punten, Argentinië zelfs aan vier. Maar in deze poule kunnen Mexico, Duitsland en Zweden na drie wedstrijden allemaal op zes punten staan en moet er één van hen naar huis.

Scenarioschets Groep F: zes punten kunnen onvoldoende zijn

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De huidige stand:
1. Mexico 2 - 6p (+3, -1) +2
2. Duitsland 2 - 3p (+2, -2) 0
3. Zweden 2 - 3p (+2, -2) 0
4. Zuid-Korea 2 - 0p (+1, -3) -2

Zo bepaalt de FIFA de rangschikking:
1. Aantal punten
2. Doelsaldo
3. Gemaakte doelpunten
4. Onderling resultaat 
Bij een precies gelijke stand tussen drie landen - wat mogelijk is met Mexico, Duitsland en Zweden - maakt de FIFA een fictieve stand op met de drie ploegen, aan de hand de volgende criteria: 1) punten in onderlinge wedstrijden 2) doelsaldo in onderlinge wedstrijden 3) gescoorde doelpunten in onderlinge wedstrijden.
5. Gele en rode kaarten: voor een gele kaart krijgt een team één minpunt, voor iedere rode kaart staat 5 minpunten. De ploeg met de minste minpunten krijgt voorrang.
6. Loting

1. Mexico: 6 punten, doelsaldo +2
Mexico heeft aan een puntje tegen Zweden genoeg. El Tricolor pakt met minimaal een gelijkspel ook de groepswinst. Het wordt problematisch als Mexico verliest van Zweden en Duitsland wint van Zuid-Korea, want dan gaat het doelsaldo en het aantal goals een rol spelen. Die verschillen zijn minimaal tussen de drie landen. Het onderling resultaat van Mexico met Duitsland spreekt in ieder geval in het voordeel van de Mexicanen, mocht het zover komen.

2. Duitsland: 3 punten, doelsaldo 0
Voor Duitsland is het erg interessant wat er gebeurt bij Mexico - Zweden. Bij een Mexicaanse zege zou Die Mannschaft niet eens hoeven te winnen van Zuid-Korea. Maar daar zal de wereldkampioen het niet op aan willen laten komen. Duitsland wil winnen. Het liefst ook ruim, want het doelsaldo en het aantal doelpunten is na twee wedstrijden precies in evenwicht met die Zweden. Als Duitsland een ruime zege boekt, bestaan er weinig twijfels meer en melden onze oosterburen zich in de achtste finale.

3. Zweden: 3 punten, doelsaldo 0
Zweden kan voor een knotsgek einde zorgen. De ploegen in deze groep kunnen allemaal op zes punten komen als Zweden wint van Mexico en Duitsland Zuid-Korea klopt. In dat scenario wordt de rekenmachine erbij gepakt. Zweden zou ook genoeg kunnen hebben aan een gelijkspel, maar moet Duitsland verliezen van de Koreanen. Zelfs bij een nederlaag van Zweden én Duitsland, is er een mogelijkheid. In dat geval moeten de Duitsers ruimer verliezen. Maar in dat geval moet het wel héél raar lopen.

4. Zuid-Korea 0 punten, doelsaldo -2
Écht alles moet meezitten, wil Zuid-Korea de poulefase op miraculeuze wijze overleven. Daar is voor nodig: sowieso een overwinning op Duitsland én een zege van Mexico op Zweden. In dat scenario wordt het doelsaldo en vervolgens het aantal treffers beslissend voor de definitieve rangschikking.  Het zou kunnen betekenen dat Zuid-Korea met drie punten naar de achtste finale gaat. Maar eigenlijk houdt niemand daar rekening mee gezien het vertoonde spel van de Koreanen in de voorgaande wedstrijden.

Programma (16.00 uur)
Mexico - Zweden
Zuid-Korea - Duitsland

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd