FC Twente wil extra garantstelling en dreigt met faillissement

28 juni 2018, 07:37   Bijgewerkt: 28 juni 2018, 15:52

De Enschedese gemeentepolitiek is niet te spreken over de opstelling van FC Twente. De club wil een extra garantstelling van zeven miljoen euro van de gemeente. Om de druk op te voeren, dreigen de Tukkers met het aanvragen van een faillissement.

De gemeente staat al garant voor een bedrag van 8,4 miljoen euro. De club uit Enschede heeft daarnaast  een lening van 17 miljoen euro bij de gemeente lopen. Stort de club in elkaar, dan verliest de gemeente in een keer een bedrag van 25,4 miljoen euro. Dat bedrag stijgt nog eens met zeven miljoen euro bij een eventuele extra garantstelling.

De stad Enschede moet vijftien miljoen euro besparen, waardoor de 'eis' van Twente in het verkeerde keelgat is geschoten bij de gemeentepolitiek. "Ongelooflijk wat er nu weer aan de hand is. Het houdt niet op daar. Voor ons is een nieuwe garantstelling geen vanzelfsprekendheid", aldus toekomstig wethouder Niels van den Berg tegenover Tubantia.

Directeur Erik Velderman zou hebben gedreigd om per 1 juli het faillissement aan te vragen als er geen extra garantstelling komt. De financiële nood is hoog bij de club uit Enschede, die door de degradatie alleen nog maar meer in de problemen is gekomen. De club moet naast een belastingclaim (4,4 miljoen euro) nog een bedrag van 6,3 miljoen euro betalen aan de spelersagent van de in 2015 verkochte Jesus Corona. Hoewel beide bedragen als reservering op de balans staan, heeft Twente het geld niet direct in de kas.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen