Van den Brom over Mertens: "Hij was toen al gewoon de beste"

28 juni 2018, 10:20

John van den Brom had Dries Mertens onder zijn hoede toen de inmiddels 31-jarige Belg aan de wieg van zijn carrière stond. De trainer van AZ kan zich nog goed herinneren dat Mertens, destijds speler van AGOVV, meteen veel indruk op hem maakte. Inmiddels is Mertens zowel smaakmaker bij Napoli als de Belgische nationale ploeg.

Op de vraag van de NOS of Van den Brom in zijn AGOVV-periode (2007-2009) had verwacht dat Mertens zou uitgroeien tot internationale topper, antwoordt hij met 'ja en nee'. "Hij kwam uit de jeugdopleiding van Anderlecht, waar hij niet echt een kans kreeg om door te groeien. Hij maakte toen een bewuste keuze om naar AGOVV te gaan. Het was bizar om te zien wat Mertens ervoor over had om beter en beter te kunnen worden."

Mertens was volgens Van den Brom altijd bezig om zichzelf te verbeteren. "Hij wilde na de training altijd extra afwerken op het doel of dook hij op een vrije dag de fitnesschool in. Dries begon bij AGOVV als linksbuiten en later speelde hij ook in de spits en op 'tien'. Het is een goed ventje dat op elk niveau op vele posities voorin kan spelen. Dat is een heel groot compliment voor hem."

Van den Brom maakte de oud-speler van FC Utrecht en PSV al snel aanvoerder. "Hij was toen al gewoon de beste. Simpel. We hadden ook Nacer Chadli. Die twee waren toen de beste spelers van mijn team. Ik probeerde Dries nog belangrijker te maken. Hij kreeg het namelijk ook voor elkaar dat steeds meer spelers extra voor zichzelf gingen trainen. Dat is voor een trainer natuurlijk prachtig om te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen