Faber ziet nieuwe functie bij PSV niet als een stap terug

28 juni 2018, 10:46

Na drie jaar hoofdtrainer te zijn geweest, gaat Ernest Faber weer bij PSV aan de slag als hoofd jeugdopleiding. De 46-jarige Faber is niet van plan om de komende jaren in het kantoor te slijten, maar wil juist op het veld staan. Dat hij niet meer de eindverantwoordelijke is bij een eerste elftal, ziet hij niet als een stap terug.

"Ik kan hier werken met veel oud-spelers, in een tijd dat er een grote verbouwing plaatsvindt en dat is een prachtige uitdaging. Als het niet zo'n uitdagende tijd was, had ik het niet gedaan", vertelt Faber aan het Eindhovens Dagblad. De oud-verdediger zegt de afgelopen periode ook andere aanbiedingen te hebben gekregen, maar dat hij alles aan de kant schoof toen Toon Gerbrands belde.

Faber stond de afgelopen jaren aan het roer bij NEC en FC Groningen. Daarvoor was hij assistent-trainer bij PSV. In Eindhoven wordt Faber de opvolger van Pascal Jansen. "Het is prachtig om talent te begeleiden en te proberen ze te laten doorstromen naar het eerste elftal. Dat heb ik in mijn banen als trainer ook al geprobeerd te bewerkstelligen. Ik wilde dit al eerder doen bij PSV en als ik het zou gaan doen, wilde ik het voor een langere periode doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen