Vijf conclusies na groepszege van België tegen Engeland

29 juni 2018, 07:38

België won donderdagavond in een bizar duel van Engeland (0-1). Adnan Januzaj kroonde zich tot matchwinner, maar heel veel blije gezichten leverde dat niet op. De Belgen zijn weliswaar poule-winnaar, maar zitten wel de zware helft van het wereldkampioenschap in Rusland. Wat zijn de conclusies die we kunnen trekken na de overwinning van onze zuiderburen?

Achterin meer speelruimte

Zonder Vincent Kompany en Thomas Vermaelen was het voor de Belgen spannend hoe het achterin zou vergaan tijdens dit WK, maar Dedryck Boyata bleek een prima vervanger, terwijl ook Leander Dendoncker een degelijke indruk maakte tegen Engeland. Nu zorgenkindjes Vermaelen en Kompany terug zijn – en wonderwel heel zijn gebleven – heeft Robert Martínez genoeg speelruimte achterin voor de knock-outfase.

Engeland wilde niet winnen

Een grabbelende Jordan Pickford in de openingsfase, een falende Marcus Rashford oog-in-oog met Thibaut Courtois en een twijfelende Danny Welbeck in de slotfase. Niet alleen de wisselende opstelling van de Engelsen, maar ook het zeer matige optreden verraadde het feit dat Engeland liever tweede werd in de poule. In de eindfase had het er alle schijn van dat ze zelfs België nog een tweede treffer gunden, maar zij werkten niet mee. Een serieuze poging doen om de 0-1 achterstand nog goed te maken, kwam er in elk geval niet.

Backs blijven problemen geven

Yannick Carrasco en Thomas Meunier maakten in de eerste twee duels van België geen geweldige indruk, maar diens vervangers Thorgan Hazard en Nacer Chadli deden het zéker niet beter. Met name die laatste had bij tijd en wijle veel moeite om het spel bij te benen en kwam verdedigend veel te kort. Roberto Martínez beschikt in zijn selectie niet over spelers a la Daniel Alves, Kyle Walker of Daniel Carvajal. Spelers die hun verdedigende taak vervullen, maar ook aanvallend hun steentje bijdragen.

{image[327139][right-half][]}België scoort (vrijwel) altijd

En of iedereen het leuk vond of niet: ook tegen Engeland. België is niet alleen de meestscorende ploeg van dit wereldkampioenschap, ook maakte het onder Roberto Martínez in 21 van de 23 duels minimaal één treffer. Alleen tegen Spanje (0-2 verlies) en Portugal (0-0) lukte dat niet. Beide ploegen zitten in een andere 'helft' van het WK: als je dan toch kunt kiezen als Belg, ga je natuurlijk voor de helft met Portugal...

Het WK voor België begint nu pas écht

Tegen Tunesië en Panama werden de Belgen, ondanks enkele moeilijke periode's en twee tegentreffers niet echt getest en ook Engeland gaf de ploeg van Martínez (te) weinig weerstand. Waar onze zuiderburen staan is lastig te zeggen, maar zeker is dat we daar snel achterkomen. Is het niet tegen Japan in de achtste finales, dan is het wel tegen Brazilië of Mexico een ronde later. Laat staan welk topland er in de halve finale wacht. Het worden dan ook heerlijke weken voor de Rode Duivels. Het WK gaat nu pas echt beginnen. 

Lees ook: de conclusies van de duels met Panama en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334603/vijf-conclusies-na-eenvoudige-zege-van-beter-belgie/,_blank,Tunesië]

Lees ookDe Belgen op rapport: tweede garnituur is beduidend minder

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen