Kompany prijst zichzelf erg gelukkig na eerste WK-minuten

28 juni 2018, 23:45

Vincent Kompany was donderdagavond misschien wel de meest gelukkig Belg van allemaal. De verdediger maakte zijn eerste minuten op het wereldkampioenschap en was blij met zijn speeltijd. "Voor mij gaat het om deze momenten, die ik kan delen met mijn familie. Hier heb ik heel mijn leven naar toegewerkt. Ik ben een gelukkig man."

Dat vertelde hij tegenover Sporza na de 0-1 zege op Engeland. Na veel blessureleed kon hij op het WK dan eindelijk zijn eerste minuten maken, met een overwinning bovendien. Al was niet iedereen daar blij mee. "We wisten dat een nederlaag eigenlijk een beter resultaat was. Theoretisch dan. Maar voor veel jongens waren dit hun eerste minuten. Het laatste wat je dan wil, is verliezen. Dat gevoel had ik ook toen ik op het veld stond", vertelde de opgewekte achterhoedespeler.

Toch besefte Kompany ook het belang van een goede groepsfase van de Belgen. "Onze basis is goed. Het hoeft niet altijd perfect te zijn om over een goed toernooi te kunnen spreken. Hopelijk geraken we voorbij Japan en dan krijgen we daarna wellicht een mooie match tegen Brazilië."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen