FC Twente-sponsoren kopen voor acht miljoen euro aan aandelen

29 juni 2018, 07:36

Hoewel FC Twente momenteel in grote financiële nood verkeert na de degradatie van vorig seizoen en enkele financiële tegenvallers, kwam er vrijdagochtend ook positief nieuws. De Tukkers deden donderdag nog een beroep op de gemeente, maar kwamen ook met een eigen inbreng. Sponsoren hebben voor acht miljoen euro aan aandelen gekocht.

'Donderdagavond heeft een groep investeerders die FC Twente een warm hart toedraagt zich op bijzondere wijze geschaard achter de club. Om de club te steunen hebben allen getekend voor in totaal een bedrag van ongeveer € 8 miljoen (dit is inclusief de deelnemers die een mondelinge toezegging hebben gedaan). Het is een eerste aanzet, want de komende tijd zullen meer partijen worden benaderd deel te nemen. Hiermee willen de investeerders laten zien dat zij vierkant achter de club staan', staat op de clubsite te lezen.

TC/Tubantia maakte vrijdag ook melding van de overname. Belangrijk daarin is echter ook dat de gemeente garant wil staan voor een bedrag van zeven miljoen. "Twee jaar geleden is bij het aangaan van het herfinancieringsplan met de gemeente afgesproken dat die zou helpen bij het zoeken naar een oplossing als we in liquiditeitsproblemen zouden komen door dossiers uit het verleden. En deze problemen zijn uit het verleden", legt directeur Erik Velderman uit tegenover het dagblad.

Tegenvaller was bijvoorbeeld het bedrag dat ze moesten betalen aan de zaakwaarnemers van Jesus Corona. De [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334779/jensen-verlaat-fc-twente-voor-het-duitse-augsburg/,_blank,verkoop] van Fredrik Jensen voor zo'n drie miljoen euro was daarentegen een financiële meevaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen