"Als Makkelie zo doorgaat, maakt hij kans op de finale"

29 juni 2018, 07:49

Danny Makkelie maakt dit wereldkampioenschap een uitstekende indruk als videoscheidsrechter. In de zeven wedstrijden dat hij achter het scherm in Moskou zat, toonde hij zichzelf vlijmscherp en dus denkt zijn coach, Jaap Uilenberg, dat hij een goede kanshebber is om als VAR te fungeren tijdens de finale. "Dat Danny nu bijna elke dag bij de belangrijkste wedstrijd wordt ingezet, zegt alles."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Danny is vanaf het begin bij dit project betrokken geweest. En voor dit WK zijn de jongens maandenlang getraind en voorbereid en hebben dezelfde cursussen gedaan als de veldscheidsrechters. Dit is de buitencategorie VAR's", oordeelt de voormalig scheidsrechter.

Uilenberg ziet de beslissing tegen Brazilië als cruciaal om Björn Kuipers te overrulen dat Neymar géén penalty verdiende. "En de constatering tijdens Duitsland - Zuid-Korea dat de 0-1 géén buitenspel was, omdat Toni Kroos de bal speelde, was ook prima én cruciaal. Natuurlijk zeggen mensen: 'Dat zie je toch makkelijk.' Ja, maar je moet die beslissing toch maar even nemen."

Bij Uilenberg is er dan ook weinig twijfel over het feit of Makkelie kanshebber is voor de eindstrijd in Moskou. "Als Danny zo doorgaat, maakt hij een goede kans op de finale", denkt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen