Koeman: "Oranje had op WK geen modderfiguur geslagen"

29 juni 2018, 08:01

Als het Nederlands elftal zich had geplaatst voor het wereldkampioenschap in Rusland deze zomer, dan had het de afgelopen twee weken zeker geen modderfiguur geslagen. Bondscoach Ronald Koeman concludeert dat de onderlinge verschillen op het toernooi erg klein zijn en dat de sterkte landen veel moeite hebben om te winnen. Dus had ook Oranje een aardige kans gehad, denkt hij.

"Het bevestigt mijn beeld: iedereen kan nu een goede organisatie neerzetten en goed verdedigen. Niet 60 minuten, maar 80, 85 minuten. En vaak ook tot in de blessuretijd. Als je ziet hoe Zweden met beperkte middelen de wereldkampioen al aan de afgrond bracht. En hoe Iran dat deed met Portugal, dan ben ik ervan overtuigd: Oranje had geen slecht figuur geslagen bij dit WK. Absoluut niet", vertelt de bondscoach tegenover het Algemeen Dagblad.

Wat Koeman de afgelopen twee weken zag in Rusland, bevestigt het gevoel dat hij een goede lijn heeft ingezet rondom het Nederlands elftal. "De manier van spelen, compact, met drie man centraal achterin en voorin snelheid om de ruimtes te benutten, dat is voor nu de juiste weg. Zo kun je het ontbreken van extra individuele kwaliteiten toch een heel eind compenseren."

Ook zal de nadruk de komende maanden blijven liggen op de spelhervattingen. Meer dan ooit speelt dat dit WK, mede dankzij de VAR, een grote rol. Koeman: "We zijn er vol mee aan de slag. We hebben met Oranje nu twee keer een tiendaagse interlandperiode gehad. Nou, steeds zijn we één tot twee trainingen alleen maar bezig geweest met de organisatie bij corners en vrije trappen. Zowel de afspraken verdedigend als aanvallend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen