Spoorboekje: eerste twee achtste finales worden afgewerkt

30 juni 2018, 07:00   Bijgewerkt: 29 juni 2018, 22:33

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 30 juni.

Nieuws

Eredivisie-clubs spelen oefenduels

Terwijl het nog WK nog in volle gang is, zijn de Eredivisie-clubs alweer bezig met volgend seizoen. Meerdere clubs, waaronder Feyenoord, sc Heerenveen en FC Groningen werken vandaag oefenwedstrijden in de provincie af.  

Specials

Transferweekje

Hoewel de transfermarkt officieel nog niet open is en het WK in volle gang is, worden nieuwe deals voor het komende seizoen al beklonken. Ook draait de geruchtenmachine op volle toeren. Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

Wedstrijden

RWE Eemsmond – FC Groningen (14.30 uur)

De allereerst officieuze wedstrijd van Danny Buijs als trainer van FC Groningen staat vandaag op het programma. De tiende en laatste editie van de jaarlijkse oefenwedstrijd met Eemsmond staat op de rol. Hoe gaat Buijs zijn nieuwe team vormgeven? Dat is een interessante vraag na twee magere jaren in het hoge noorden. Ook FC Utrecht trapt om 14.30 uur het nieuwe seizoen af: zij oefenen tegenover DHSC, eveneens uit Utrecht.

Frankrijk - Argentinië (16.00 uur)

De eerste achtste finale van het WK in Rusland is een van de mooiste affiches, zo niet de allermooiste. Lionel Messi en consorten staan tegenover Frankrijk, een van de grote favorieten. Vooralsnog vallen beide ploegen een beetje tegen, waarbij Argentinië het meest tegenvalt. Kunnen zij in de eerste knock-outfase meteen voor een kleine verrassing zorgen of gaat de ploeg van Didier Deschamps het opnemen tegen Portugal of Uruguay?

Uruguay - Portugal (20.00 uur)

Luis Suárez tegenover Cristiano Ronaldo. De ploeg die nog geen goal tegen kreeg, tegen het team dat elke wedstrijd scoorde. De nog foutloze nummer één tegen de nummer twee die nog meer in de problemen kwam dan ze hadden gewenst. Een wedstrijd tussen twee outsiders, maar dat levert soms nog mooiere wedstrijden op dan van titelfavorieten. Wie meldt zich in de kwartfinale?

Voetbal op tv

14.30 uur: SDC Putten - Feyenoord, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

16.00 uur: Frankrijk - Argentinië, NPO 1, live verslag van het WK-duel

20.00 uur: Uruguay - Portugal, NPO 1, live verslag van het WK-duel 

21.45 uur: WK Talk, FOX Sports 1, talkshow over het WK

22.05 uur: Studio Rusland, NPO 1, talkshow over het WK 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen