KNVB en Blangé alweer uit elkaar na anderhalf jaar

29 juni 2018, 13:06   Bijgewerkt: 29 juni 2018, 14:09

Het dienstverband van Peter Blangé bij de KNVB zit er alweer op. De PIM, de zogenoemde prestatie- en innovatiemanager, wordt een half jaar voordat zijn contract afloopt min of meer aan de dijk gezet door de Nederlandse voetbalbond. De KNVB geeft aan 'de organisatie anders te willen gaan inrichten', waardoor zijn positie per 1 juli 2018 komt te vervallen.

"De behoefte om op basis van onderzoek en innovatie een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de voetbalprestaties blijft overeind, we gaan dit alleen anders invullen onder de nieuwe structuur", legt Eric Gudde, directeur betaald voetbal uit. "We vinden het spijtig daardoor afscheid te moeten nemen van Peter Blangé, maar we hebben deze keuze gemaakt met oog op de toekomst. We zijn Peter erkentelijk voor zijn bijdrage en wensen hem alle succes bij de voortzetting van zijn loopbaan."

Blangé vindt het uiteraard erg jammer dat zijn dienstverband vroeg ten einde komt. "Ik ben hier niet begonnen om er na krap anderhalf jaar weer te vertrekken. De KNVB wil een andere kant op en ik respecteer hun keuze", laat hij weten.

Bovendien denkt hij met een positief gevoel terug aan de afgelopen vijftien maanden bij de voetbalbond. "De potentie van het Nederlandse voetbal, met de inmiddels gemoderniseerde campus, is enorm. Daarbij is innovatie en 'anders denken' noodzakelijk om uit de huidige situatie van het Nederlandse voetbal te komen. Ik zie ernaar uit om elders mijn expertise in een sport-gerelateerde functie voort te zetten."

Eind 2016 werd bekend dat Blangé zich zou gaan bezighouden met onderzoek te gaan doen naar 'factoren die op het allerhoogste niveau het verschil gaan maken'. Dat werd destijds gedaan door Hans van Breukelen, maar de technisch directeur vertrok eerder al de bij KNVB. Al enkele maanden ging het gerucht de ronde dat, mede daardoor, ook Blangé zou vertrekken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen