Van den Brom: "Je hebt het niet na één week op de rit"

30 juni 2018, 10:48

De kop is eraf voor AZ. De Alkmaarders, die vorig seizoen nog knap derde werden in de Eredivisie, begonnen vrijdag aan het nieuwe seizoen met een oefenwedstrijd tegen een regioselectie uit Dirkshorn. Het duel eindigde in een 2-5 zege. John van den Brom is niet ontevreden.

Bij RTV NH blikt de coach terug op de overwinning. "De eerste helft was moeilijk. Het tempo was te laag en ik heb te weinig terug gezien van de dingen waar we op hebben getraind. In de tweede helft was het veel beter verzorgd. Maar je moet niet verwachten dat je alles na één week trainen weer op de rit hebt", beseft de oefenmeester.

Bij AZ begonnen León Bergsma en Rody de Boer in de basis. "Er zijn een aantal nieuwe jongens bij van buiten. Maar er zijn heel veel jongens die al langer bekend zijn bij ons. En dan is het leuk om ze in deze situatie te bekijken, hoe gaan die jonge jongens daar mee om. En dat is leuk. Ik kan daar van genieten."

Van den Brom vindt oefenduels zoals die bij op het terrein van VV Dirkshorn sowieso altijd mooi om mee te maken. "Ik vind dit leuk. Je hebt een geweldig veld, goede organisatie rondom de wedstrijd, veel mensen langs de lijn. Het begon met mooi weer alleen later werd het wat kouder. Het was een mooie avond."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen