FC Groningen haalt uit, ADO Den Haag en FC Utrecht winnen ook

30 juni 2018, 16:33   Bijgewerkt: 1 juli 2018, 15:26

ADO Den Haag, FC Utrecht en FC Groningen zijn de voorbereiding van het nieuwe seizoen prima begonnen tegen amateurploegen. De Noordelingen haalden ruim de dubbele cijfers en scoorden liefst zestien maal, Utrecht haalde de dubbele cijfers nét niet, terwijl de ploeg uit de Hofstad bleef steken op zeven treffers.

Voor de tiende editie van het jaarlijkse oefenduel met RWE Eemsmond speelde FC Groningen in het paars. Dat deden ze prima: Samir Memisevic opende na drie minuten het bal, waarna Mimoun Mahi - hij wil niet gratis vertrekken bij FC Groningen -, Ritsu Doan, Mateo Cassierra en wederom Memisevic na twintig minuten al voor 0-5 zorgden. Niet veel later maakte de centrale verdediger zijn derde, waarna Cassiera 0-7 maakte voor rust.

Na de thee zorgden Michael Breij (2x), Tim Fredriks (2x), Mendes Moreira, Lars Kramer, Tim Riksman (2x) en Uriel Antuna voor de eindstand van liefst 0-16. Sergio Padt keek niet-spelend toe en zal vermoedelijk vandaag nog zijn contract verlengen bij FC Groningen, zo werd bekend tijdens de oefenwedstrijd. 

ADO Den Haag, waar Sheraldo Becker en Erik Falkenburg ontbraken wegens lichte klachten, speelde tegen Lugdunum. Voor rust was alleen Zhang Yuning succesvol in het rode shirt van de Eredivisionist. Na de pauze was ADO Den Haag met veelal andere namen sterker: proefspeler Hakeem Araba (2x), Mats van Kins, Maarten Rieder, Hennos Asmelash en Danny Bakker zorgden voor 0-7.

FC Utrecht was de enige ploeg die een tegendoelpunt kreeg. Gerano Snijders maakte de 1-2, nadat Joris van Overeem en Cyriel Dessers de score hadden geopend. Gyrano Kerk en Sander van de Streek zorgden voor de ruststand (1-4). In het tweede bedrijf zorgden Simon Makienok (2x), Sean Klaiber, Lukas Cörtler en Nick Venema voor de uitslag van 1-9.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen