Heerenveen en AZ winnen moeizaam, VVV-Venlo haalt flink uit

30 juni 2018, 18:11

Heerenveen en AZ hebben zaterdagmiddag hun twee oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen met moeite gewonnen. De Friezen kwamen tegen Drachtster Boys niet verder dan twee treffers, terwijl AZ driemaal raakschoot tegen het Amersfoorts Elftal. VVV-Venlo haalde in haar eerste oefenduel tegen SV Blerick wél uit.

De ploeg van John van den Brom, flink gewijzigd ten opzichte van het duel van vrijdag, kwam via Peer Koopmeiners op voorsprong (0-1) na achttien minuten. Pas twintig minuten voor het einde volgde via Mats Seuntjens de tweede, terwijl Ferdy Druijf vijf minuten daarna de laatste binnen werkte.

Ook Heerenveen, dat met redelijk veel spelers van het eerste team begon, kwam snel op voorsprong. De jeugdige John Iredale begon ook en maakte na elf minuten al 0-1. In Drachten moest men echter ook lang wachten op de tweede van de Friezen: Pelle van Amersfoort maakte na een kleine zeventig minuten de 0-2.

VVV-Venlo haalde zaterdagmiddag wel fors uit in de voor hen eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegen sc Blerick werd het gaspedaal diep ingedrukt: de kersverse aanwinst Peniel Mlapa was met vier doelpunten de grote man aan de kant van de Limburgers.

Ook het gedegradeerde Sparta Rotterdam oefende zaterdagmiddag, tegen sv Heinenoord. Kenneth Dougall maakte tien minuten voor tijd het eerste doelpunt van de Rotterdammers, Ilias Alhaft in blessuretijd de tweede (0-2). Voor aanvaller Lars Veldwijk kwam het oefenduel nog te vroeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen