Sampaoli niet van plan om op te stappen als coach van Argentinië

30 juni 2018, 19:55

Jorge Sampaoli stapt in elk geval niet uit eigen beweging op als bondscoach van Argentinië. Hoewel de coach enorm onder vuur ligt in eigen land na de uitschakeling tegen Frankrijk op het WK in Rusland, blijft hij strijdbaar en wil hij aanblijven als keuzeheer. Dat vertelde hij na de exit in de achtste finales.

"Dit is heel pijnlijk, maar ik denk er zeker niet aan om op te stappen. Want dit is geen mislukking, al is het wel enorm frustrerend", oordeelde de Argentijn, die Frankrijk en Argentinië redelijk aan elkaar gewaagd vond zaterdagmiddag, tegenover de Argentijnse media. "De verschillen waren minimaal vandaag."

Volgens Sampaoli had er zeker meer ingezeten dan de 4-3 nederlaag. "Ik heb tot het einde geloofd in een remise. Het mocht helaas niet zo zijn." Toch kijkt hij met er vertrouwen naar de toekomst van het land waar hij bondscoach is. "Er komen veel Argentijnse talenten aan. Met hen gaan we hard werken om weer bij de top te horen."

Sampaoli kreeg veel kritiek over zijn wisselbeleid in eigen land, het feit dat niet hij maar Lionel Messi de baas is bij Argentinië én dat aanvallers Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín niet speelden tegen Frankrijk. Na de tweede plaats onder Alejandro Sabella op het WK 2014 waren Gerardo Martino en Edgardo Bauza ook al coaches die voortijdig vertrokken bij de nationale ploeg. Als de Argentijnse bond Sampaoli van de hand wil doen, moet het naar verluidt liefst twintig miljoen euro op tafel leggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen