Hierro en Sergio Ramos ontgoocheld en realistisch na WK-exit

1 juli 2018, 19:23

De teleurstelling in het Spaanse kamp was bijzonder groot na de uitschakeling tegen Rusland na strafschoppen. Aanvoerder Sergio Ramos en bondscoach Fernando Hierro waren even ontgoocheld als realistisch na het duel. "Rusland heeft afgewacht, dat was de enige manier waarop ze ons konden bestrijden", aldus de aanvoerder.

"Toch ben ik als aanvoerde trots op het hele team. Al komt de klap van de uitschakeling hard aan", legde Sergio Ramos na het duel uit. "De ploeg heeft er alles aan gedaan, maar het was niet voldoende. Rusland was alleen gevaarlijk vanaf elf meter, maar je weet dat strafschoppen een loterij zijn."

Ook ging de aanvoerder kort in op het moment dat arbiter Björn Kuipers geen penalty gaf nadat hij naar de grond ging in het strafschopgebied. "Ik heb het nog niet teruggezien, maar er werd aan mij getrokken. Daardoor kon ik niet bij de bal, maar dat kunnen we niet meer veranderen."

Ook bondscoach Hierro was vooral trots op zijn ploeg, ondanks de uitschakeling. "We hebben 125 minuten aangevallen. We wisten wat we wilden bereiken, hebben amper fouten gemaakt, maar kansen krijgen op het WK is bijzonder moeilijk", aldus de teleurgestelde coach. "We hebben er vanaf de eerste dag alles aan gedaan, maar het lukte niet. Ik ben de coach, dus verantwoordelijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen