Wormuth voelt zich direct op zijn plek bij eerste training Heracles

1 juli 2018, 20:35

Frank Wormuth leidde zondag de eerste training bij Heracles Almelo van het nieuwe seizoen. De Duitse coach genoot van zijn eerste werkdag in Almelo en gelooft zeker dat hem een mooie tijd staat te wachten in de Eredivisie. Al kost het wel tijd voor trainer en club aan elkaar gewend zijn, verwacht hij.

"De spelers en trainers moeten elkaar nog even vinden met nieuwe woorden. Maar het gaat niet alleen om die woorden, maar vooral om wat de achterliggende gedachte is", legt hij uit tegenover RTV Oost. "We geven de spelers een overzicht over het voetbal, die ze kennen en we bespreken de details, die ze ook al kennen. Dan vraag je je af, waarom train je dan nog? Maar juist dat is belangrijk om elkaar en de nieuwe woorden en werkwijze af te stemmen."

De coach keek ook al stiekem uit naar het duel met Ajax, dat net als vorig seizoen - toen er met 2-1 gewonnen werd - de tegenstander is bij de seizoensopening in de Eredivisie. Wormuth: "Als wij voor de eerste wedstrijd naar Ajax gaan, zegt iedereen ze zijn kansloos. Dan zeg ik nu: Zuid-Korea heeft met 2-0 gewonnen van Duitsland. We hebben altijd een kans. Dat is het mooie van voetbal."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen