Van Hanegem ergerde zich kapot tijdens de Spaanse WK-exit

2 juli 2018, 07:46

Willem van Hanegem heeft zondag níet genoten van de spectaculaire uitschakeling van Spanje door het gastland Rusland. Volgens De Kromme was het vooral aan de Spanjaarden zelf dat niet zij, maar de Russen naar de kwartfinale van het WK gaan. Bovendien hekelt het Feyenoord-icoon het zeer laffe spel van het thuisland, dat vanaf de tweede helft allemaal bleef verdedigen.

"Rusland was natuurlijk verschrikkelijk. Dan hoor ik mensen roepen dat zij realistisch spelen. Het zal allemaal wel. Dat zijn waarschijnlijk mensen die zelf ook alleen een bal naar voren kunnen schieten", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Oh ja, het is wel spannend, hoor ik dan. Als ik spanning wil, kijk ik wel op Netflix naar een horrorfilm."

Bovendien wisselde de Spaanse bondscoach volgens De Kromme volstrekt onlogisch. "Costa kreeg werkelijk geen fatsoenlijke bal. Al die middenvelders die maar aan het tikken waren. En Costa maar worstelen. En dan gewisseld worden voor een andere spits. Bondscoach Fernando Hierro was een mooie speler, maar ik snap echt niet waarom hij niet eerder met een extra aanvaller ging spelen."

Ook Team Kuipers, scheidsrechter van het duel tussen Spanje en Rusland, kon Van Hanegem niet bekoren. "Er werden drie Spanjaarden neergelegd, maar een penalty geven, ho maar. En Rusland kreeg wél een strafschop terwijl Piqué helemaal niets aan die handsbal kon doen. Zoals ik hier eerder schreef, ben ik geen voorstander van die videoscheidsrechter, maar al helemaal niet als de VAR nog fouten maakt ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen