Kompany óf Vermaelen start bij België ten koste van Boyata

2 juli 2018, 08:35

Vincent Kompany staat precies een maand nadat hij uitviel tegen Portugal in een oefenwedstrijd voor zijn eerste basisplaats bij België op het WK in Rusland. Zeer vermoedelijk krijgt de routinier een basisplaats bij onze zuiderburen in de achtste finales tegen Japan. Dedryck Boyata wordt in elk geval het kind van de rekening.

Want ook als Roberto Martínez de inschatting maakt dat de verdediger van Manchester City niet negentig minuten kan spelen, start Boyata – die het de eerste drie groepsduel prima deed – niet. Thomas Vermaelen is dan de aangewezen persoon om naast Toby Alderweireld en Jan Vertonghen te starten tegen Japan. Hij is fit genoeg, kampt alleen nog met een blauw oog van het treffen met Engeland. Dat schrijft Het Nieuwsblad in elk geval over het duel van maandagavond.

Adnan Januzaj (knieblessure) is het enige twijfelgeval bij de Belgen, die behalve de wissel van Boyata in waarschijnlijk dezelfde opstelling spelen als in het openingsduel met Panama (3-0) winst en tegen Tunesië (5-2).

Vermoedelijke opstelling: Courtois; Vertonghen, Kompany, Alderweireld; Carrasco, Witsel, De Bruyne, Meunier; Hazard, Lukaku, Mertens.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen