Excelsior huurt aanvaller Anderson van FC Midtjylland

2 juli 2018, 14:09

Excelsior huurt komend seizoen

Mikael Anderson

Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/mikael-anderson">Mikael Anderson
M (R), A (L) - AGF
€990k
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/mikael-anderson-28255">Mikael Anderson van het Deense FC Midtjylland. De twintigjarige aanvaller, die bij voorkeur linksbuiten speelt, krijgt in Rotterdam een kans om zich te ontwikkelen onder hoofdtrainer Adrie Poldervaart (foto). "Ik heb er veel zin in om bij Excelsior te beginnen. Om de club en mijn teamgenoten beter te leren kennen", vertelt hij op de clubsite.

Anderson is geboren in IJsland, maar speelt al sinds zijn tiende in Denemarken. "Dit is de eerste keer dat ik in het buitenland ga voetballen. Natuurlijk zal dat lastig worden, maar ik kijk er vooral heel erg naar uit. Ik wil hier sterker van worden. Ik wilde al langer naar Nederland komen en nu gebeurt dat dus. Ik heb er veel zin in om bij Excelsior te beginnen. Om de club en mijn teamgenoten beter te leren kennen."

Via Ninos Gouriye, oud-speler van de Rotterdammers, hoorde hij goede verhalen over de club uit Kralingen. "Ik heb hem gevraagd wat voor club Excelsior is en hij vertelde al dat het een familiaire club is die goed voetbal wil spelen. Ik had daarna meteen een positief gevoel bij Excelsior."

Anderson debuteerde in de nationale ploeg van IJsland, al was dat een vriendschappelijke wedstrijd. Hij mag daarom ook nog kiezen voor Denemarken. Voorlopig wacht hem eerst een zeer interessant jaar met Excelsior in de Eredivisie, waar hij de vertrokken Mike van Duinen en Stanley Elbers moet doen vergeten. "Ik moet realistisch zijn, niemand kent mij hier. Uiteraard wil ik heel graag gaan spelen, maar ik zal het zelf moeten laten zien." Overigens liet algemeen directeur Ferry de Haan al doorschemeren dat er nog meer aanvullers bij zullen komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen