VAR-project start 'gewoon' met ingang van het komend seizoen

2 juli 2018, 19:18

De VAR doet het komende seizoen 'gewoon' zijn intrede in de Eredivisie. De KNVB en de BSBV, de belangenvereniging van scheidsrechters in het betaald voetbal, hebben een principeakkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden voor videoscheidsrechters. De start van het VAR-project hoeft daardoor niet uitgesteld te worden.

De KNVB meldt dat de nieuwe voorwaarden noodzakelijk zijn omdat de video-arbiters het KNVB Replay Center moeten bemannen. "Kern van het akkoord is dat er in eerste instantie meer gebruik gemaakt gaat worden van ervaren video-scheidsrechters en daarnaast dat er procedurele afspraken gemaakt zijn over de wijze van aanstelling", laat de voetbalbond weten.

De KNVB en BSBV zaten tot voor kort niet op één lijn. "Er was verschil van mening over de invulling van enkele arbeidsvoorwaarden. Toen de onderhandelingen daarover vastliepen, dreigde uitstel van de invoering van de VAR in de Eredivisie, het bekertoernooi, de Johan Cruijff-schaal en de play-offs. De KNVB had wel een alternatief scenario ontwikkeld en een vacature opgesteld voor (oud-)scheidsrechters. Het bereiken van overeenstemming betekent dat dit alternatief van de baan is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen