België met ultieme ommekeer in slotfase naar de kwartfinale

2 juli 2018, 21:56   Bijgewerkt: 2 juli 2018, 22:37

België kwam met 0-2 achter, had het lastig, maar vocht zich maandagavond op wonderbaarlijke wijze terug. Na tactisch ingrijpen van Roberto Martinez ging het beter lopen bij de Belgen en kwam het via invallers Marouane Fellaini en Nacer Chadli tot scoren, nadat oud-Ajacied Jan Vertonghen de 1-2 had gemaakt. De 3-2 viel diep in de blessuretijd en doopte Japan in diepe rouw. Brazilië is de volgende tegenstander van België, dat een hele grote waarschuwing heeft gekregen.

België heeft door het behalen van de kwartfinale de prestatie van het WK 2014 evenaart. Destijds was een plek bij de laatste acht het hoogst haalbare, omdat Argentinië in de kwartfinale te sterk was. Argentinië won daarna van Nederland en verloor in de finale van Duitsland. Terwijl die drie landen er nu niet meer bij zijn, was de treffer van Chadli in de blessuretijd voor België dus genoeg voor het behalen van de volgende ronde. 

Net als in die wedstrijd, werden de goals bewaard tot de tweede helft. Na een snelle counter kwam Japan in de 48ste minuut verrassend op voorsprong, door de zwaktes van België's speelwijze uit te buiten. Er lag veel ruimte achterin en na balverlies van België werd na enkele snelle kaatsen Genki Haraguchi gevonden. De vleugelaanvaller nam de tijd en schoot tegendraads de bal in de hoek. België leek snel gelijk te maken: Hazard kreeg een minuut later een schietkans en raakte de bal lekker, maar deze spatte op de paal. De 1-1 kwam er dus niet, wel de 2-0. België verdedigde niet goed, waarna Kagawa de bal klaarlegde voor de uitblinkende Takashi Inui. Die wist hier wel raak mee en schoot overtuigend de bal achter Courtois.

Ook de 3-2 viel nog, al was het in de allerlaatste seconde. Japan-invaller Keisuke Honda kreeg een grote kans, maar zijn schot werd geblokt. Japan kreeg een corner, maar Courtois wist deze simpel te vangen. De doelman zag veel ruimte en gooide de bal naar voren, waarna via via de bal bij Chadli kwam. De oud-FC Twente-speler schoot raak en voorkwam dus een verlenging. Brazilië zal de zwakke plekken van België noteren, want vrijdag treffen de ploegen elkaar voor de kwartfinale.

De opstellingen en beoordelingen*

België: Thibaut Courtois 5.5, Jan Vertonghen 5.5, Vincent Kompany 5.5, Toby Alderweireld 6.5, Thomas Meunier 6, Kevin De Bruyne 5, Axel Witsel 5, Yannick Carrasco 3 (65. Nacer Chadli 7), Dries Mertens 4 (65. Marouane Fellaini 7,5), Eden Hazard 5.5, Romelu Lukaku 4,5

Japan: Eiji Kawashima 6, Hiroki Sakai 6, Gen Shoji 6.5, Maya Yoshida 7, Yuto Nagatomo 6, Gaku Shibasaki 6.5 (81. Keisuke Honda -), Makoto Hasebe 6, Takashi Inui 7, Shinji Kagawa 7, Genki Haraguchi 6.5 (81. Hotaru Yamaguchi -), Yuya Osako 6.5.

Man of the match: Marouane Fellaini

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen