Danny Buijs spreekt zich uit over verlengen Padt en situatie Mahi

3 juli 2018, 09:13

Nadat Sergio Padt eerder deze week definitief zijn 1-jaar doorlopende contract bij FC Groningen verlengde, sijpelde gisteren het nieuws door dat De Trots van het Noorden ook met de 24-jarige Mimoun Mahi in gesprek is over een contractverlenging. Hoofdtrainer Danny Buijs laat in gesprek met FCUpdate.nl weten dat hij zeer content is met de verlenging van aanvoerder Padt, terwijl hij ook hoopt dat Mahi aanblijft.

"Ik ben zeer blij dat Padt zijn contract heeft verlengd", begint Buijs zijn betoog. "Afgelopen maart of april heb ik gevraagd aan de club of ik een keer met Sergio mocht afspreken. In dat gesprek heb ik verteld hoe ik er tegenaan kijk en verteld dat ik hoopte dat hij zou blijven. Hij is gewoon een Eredivisie-waardige keeper, heeft zich de afgelopen jaren bij Groningen bewezen en is de aanvoerder. Omdat hij veel ervaring heeft en goed in de groep en bij de rest van de club ligt, is het ideaal dat hij ten minste nog een jaar bij ons keept."

Ook over Mahi was Buijs duidelijk: "Ik hoop natuurlijk dat hij blijft. Bij Sparta heb ik nog samengespeeld met Mimoun. Hij is een fantastische speler en ik vind hem ook een fantastische gozer. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit. Dat kan betekenen dat hij ook wel eens naast het potje pist, maar dat kan gebeuren. Het gaat erom hoe je daarna met elkaar omgaat. Een fitte Mahi, bij wie het ook in het koppie goed zit, is voor de Eredivisie gewoon een geweldige speler. In de toekomst kan hij een nog stap maken, hij wil volgens mij naar het buitenland, maar hij is nog jong. Ik hoop voor mezelf, de club én hem dat hij eerst hier nog een topjaar draait", besloot de 36-jarige trainer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen